Cum se sărbătorește Crăciunul în întreaga lume? Iată cele mai ciudate tradiții
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Decorațiuni inedite de Crăciun, nașteri cu surprize ciudate, patinaj pentru a merge la liturghie... În unele țări, sărbătorile de Crăciun sunt cu adevărat bizare.

Crăciunul este o sărbătoare îndrăgită de cei mici dar și de bătrâni, născută pentru a sărbători nașterea lui Iisus și apoi îmbogățită de-a lungul anilor cu diverse tradiții și obiceiuri.

Dacă imaginile cu brazi plini de lumini și scene de naștere cu colibe și magi sunt obișnuite în multe țări ale lumii, există obiceiuri destul de bizare și, în unele cazuri, de-a dreptul tulburătoare, potrivit Focus.

CEI TREISPREZECE CĂPCĂUNI MICI AI ISLANDEI

Cu treisprezece zile înainte de Crăciun, copiii își lasă pantofii pe pervaz: dacă au fost buni, în fiecare zi vor găsi un dulce sau un mic cadou adus de un jólasveinn; dacă au fost obraznici, acesta vor primi un cartof crud.

Potrivit credințelor locale, mai există și o pisică neagră uriașă, care cutreieră toată Islanda în Ajunul Crăciunului și devorează pe oricine nu primește în dar haine noi: de aici vine obiceiul de a da cadou șosete și pijamale.

ÎNTÂLNIRE CU DONALD DUCK

Suedezii, în schimb, sunt mari fani ai lui Donald Duck: pe 24 decembrie a fiecărui an, la ora trei după-amiaza, peste o treime din țară stă în fața televizorului pentru a urmări episodul de Crăciun din 1958 al lui Donald Duck.

Înainte de începerea episodului, o gazdă aprinde o lumânare în direct și urează cetățenilor un Crăciun Fericit: acest obicei curios se repetă din 1959.

UN BUȘTEAN ÎMPOTRIVA RELELOR DIN TRECUT

Letonilor le place să încheie anul aruncând în urmă nenorocirile trecute: pentru a face acest lucru, poartă din casă în casă un buștean special de Crăciun care are funcția de a ”strânge” problemele și lucrurile rele din anul trecut. Odată ce runda s-a încheiat, bușteanul este ars, pentru a simboliza distrugerea răului din trecut și lumina primitoare și noi oportunități.

LITURGHIE PE PATINE

În Caracas, Venezuela, între 15 și 23 decembrie oamenii fac mai multă activitate fizică decât de obicei: pentru a merge la slujba zilnică, numită Misa de Aguinaldo (din celticul Eguinand, termen folosit pentru a defini cadoul de Anul Nou), cetățenii poartă role.

Sunt atât de mulți oameni credincioși acestui obicei, încât multe străzi închid traficul pentru a permite patinatorilor să se deplaseze în siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel