Urmărește emisiunea live
Cum se prepară o brânză de casă cu un conținut scăzut de grăsimi, cu doar 3 ingrediente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Nadin Sh/Pexels
Fotografie de la Nadin Sh/Pexels
Cum se prepară o brânză gustoasă de casă, absolut ușoară și cu doar trei ingrediente. Chiar dacă ești la dietă nu te vei priva de nimic!

Păstrarea siluetei este cu adevărat importantă și presupune adesea o dietă restrictivă pentru a nu depăși caloriile. De multe ori ne-am dori să mâncăm lucruri care, din păcate, sunt aproape interzise în dietă.

Unul dintre cele mai puțin potrivite și adesea interzise (sau aproape) alimente este brânza. Cu toate acestea, este posibil să găsiți un compromis și să faceți o brânză de casă gustoasă, absolut slabă și cu doar trei ingrediente.

În acest fel, puteți economisi bani, permițându-vă totodată să gustați și produse lactate


Când vorbim despre brânză ne gândim adesea la ceva gras și de evitat dar după ce ai citit acest articol vei vedea lucrurile altfel și te poți bucura de brânza ta de casă fără să te simți vinovat și fără a depăși caloriile și grăsimile.

Ingredientele de care veți avea nevoie pentru a face o brânză complet de casă sunt puține:

  • 1 litru de lapte degresat (dacă vrei și fără lactoză)

  • Lămâie sau oțet (poate fi înlocuit cu un iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi de 125 g)

  • Sare

Apoi, după bunul plac poți alege să adaugi rucola tocată pentru aromă sau poate câteva bucăți de nucă și de ce nu și niște arpagic! În acest fel, vei oferi produsului tău lactat un gust personal foarte atrăgător din punct de vedere vizual.

Rezultatul final va fi o brânză proaspătă de casă, fără conservanți adaugați și foarte gustoasă. Consistența sa va fi mai mult sau mai puțin aceeași cu cea a unei ricotte.

Pentru a pregăti brânza de casă, va trebui să încălziți laptele la 90 °. Nu trebuie să ajungă la fierbere. Dintr-un litru de lapte vei obține  aproximativ 500 gr de brânză, potrivit Saluteco BIO.

Metoda de preparare

- Se încălzește  laptele degresat în cuptorul cu microunde timp de 12 minute, sau într-o cratiță pe gaz. A nu se fierbe.


- Se adaugă iaurtul când laptele încă e cald și se amestecă bine. Este de preferat să folosiți o lingură de lemn.

- În timp ce amestecați, veți începe să vedeți că datorită iaurtului (adică componentului dumneavoastră acid) zerul se va separa de cheag. Zerul va avea consistența apei și trebuie să aibă o culoare gălbuie.

Totuși, dacă vedeți că acesta din urmă este încă foarte alb va însemna că cheagul nu s-a separat bine, în acest caz puteți adăuga o lingură de lămâie stoarsă sau aceeași cantitate de oțet de vin alb, apoi continuați să amestecați din nou.

- După ce ai separat cheagul de zer, va trebui să îl lași să se odihnească aproximativ 30 de minute.

- După ce a trecut timpul necesar, puteți trece să sărați brânza după gust și să o asezonați cu rucola tocată, nucă, arpagic sau chilli. Pe scurt, tu alegi cum preferi să fie brânza ta.

Amestecă încă o dată brânza rezultată și toarnă compoziția în strecătoarea pentru brânză. Lăsați la scurs pentru câteva minute și puneți totul la frigider. Așteptați măcar 8 pre înainte de a consuma brânza făcută de dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel