Cum se prepară corect ceaiul de hrișcă, o băutură extrem de utilă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se prepară corect ceaiul de hrișcă, o băutură extrem de utilă. Sursa foto: freepik.com
Cum se prepară corect ceaiul de hrișcă, o băutură extrem de utilă. Sursa foto: freepik.com
Ceaiul de hrișcă nu este chiar un ceai adevărat, ci o infuzie preparată pe baza de hrișcă neagră, care este cultivată activ în China.

Dragostea chinezilor pentru ceaiul de hrișcă se explica prin faptul ca această băutură este extrem de utilă. Ceaiul de hrișcă întărește apărarea organismului și îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv.

Cel mai util ceai pentru creier și siluetă: este permis să-l bei în fiecare zi

În plus, ceaiul normalizează și calmează sistemul nervos, îl ajută să facă față stresului și normalizează somnul. Este important că acest ceai de hrișcă poate fi băut de toată lumea: și de copii, și de adulți, indiferent de starea lor de sănătate.

 

Ingrediente:

apă - 350 ml,

boabe de hrișcă - 60 grame.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Se fierbe apa și se toarnă peste hrișcă. Lasă lichidul la infuzat timp de 3-4 minute. Spre deosebire de alte tipuri de ceai, hrișca ar trebui să fie preparată cu apă clocotită.

Cafea cu lapte de soia și cardamom, o băutură fantastic de bună

Trucul ceaiului de hrișcă este că nu există reguli clare pentru prepararea lui. Dacă dorești un gust mai bogat, adaugă mai multa hrișcă (6-7 linguri) sau mărește timpul de infuzie. 

Ceai sau cafea? Băutura preferată a unei persoane poate spune multe despre caracterul său

Ca rezultat, vei obține un lichid limpede, galben, cu o aromă de desert. Nuanța poate varia în funcție de culoarea boabelor și de timpul de preparare.

Lichidul se bea, iar boabele de hrișcă pot fi consumate, deoarece conțin multe minerale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel