Data publicării:
Cum se prepară carnea vegetală. Rețeta de seitan
Dacă ții post, poți prepara carne vegetală. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
1,2 kg făină albă
700 ml apă
Cum se prepară
Făina se pune într-un bol încăpător. Se adaugă treptat apa și se începe amestecarea. Se frământă bine până începe să formeze legăturile de gluten și să devină un aluat omogen. Se frământă cam 5 – 10 minute până ce aluatul devine elastic, potrivit retete.unica.ro.
Peste aluat se toarnă apă rece, se acoperă vasul cu un capac și se lasă la odihnit 1-2 ore, la temperatura camerei. După trecerea celor 2 ore se varsă apa și se începe spălarea aluatului cu apă rece. Se schimbă apa de fiecare dată.
Seitanul se spală cam 15 minute, în 3-4 ape sau până apa devine de la albicioasă la cât de cât translucidă. Aluatul se pune într-o strecurătoare și se lasă la scurs 10 – 15 minute. Aluatul se împletește și/sau îndoadă și apoi se mai frământă puțin și se adună într-o bilă. Seitanul se poate fierbe în supă de legume timp de 2 ore la foc mic-mediu.
Se lasă la răcit câteva ore sau peste noapte la frigider. Se poate acoperi cu lichidul în care a fiert pentru a nu se usca. A doua zi, seitanul se poate rupe în fâșii sau se poate tăia în felii și se poate prăji în tigaie sau pe grătar.
Vezi și: Skordalia, piure grecesc foarte pufos. Cum se prepară: Rețeta
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News