Cum se prepară cafeaua turcească la nisip. Rețeta secretă a turcilor
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 23 mai 2019, 06:00
WhatsApp
Cum se prepară cafeaua turcească la nisip. Rețeta secretă a turcilor. Cafeaua turcească la nisip este o adevărată încântare pentru iubitorii acestei licori magice. Vrei să o savurezi la tine acasă? Iată cum se prepară.

Cum se prepară cafeaua turcească la nisip. Rețeta secretă a turcilor. "Se pune în ibric apă călduţă pentru o singură ceaşcă, dacă e fierbinte se dă peste cap cafeaua, se îneacă şi nu se face zaţ imediat", a spus Ahmet Engur, unul dintre cei 600 de foşti locuitori de pe Ada Kaleh, pentru "Adevărul". Bătrânul s-a stabilit la Orşova, unde a condus o celebră cafenea de pe malul Dunării, unde clienţii serveau cafeaua turcească la nisip.

Cum se prepară cafeaua turcească la nisip. Rețeta secretă a turcilor. Cafeaua turcească la nisip se prepară într-un cazan de cupru, umplut cu nisip. În acest cazan se aşează ibricul de aramă, în care se adaugă peste apa călduţă două linguriţe de cafea şi una de zahăr.

Cum se prepară cafeaua turcească la nisip. Rețeta secretă a turcilor. "Mie mi s-a părut că e mai bună când îi pui toate ingrediente odată", a spus Ahmet. Apoi, ibricul se mişcă pe nisipul fierbinte, până fierbe cafeaua. Apoi, se pune într-o ceaşcă pentru a păstra caimacul.

Vezi și: Cum se face crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă. Rețeta tradițională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?