Data publicării:

Cum se îngheață lămâile și de ce este mai bine să le băgăm în congelator

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cum se îngheață lămâile și de ce este mai bine să le băgăm în congelator. Sursa - Pexels
Cum se îngheață lămâile și de ce este mai bine să le băgăm în congelator. Sursa - Pexels

Coaja de lămâie este un produs extrem de util în viața de zi cu zi. Pentru a îndepărta corect coaja, lămâile trebuie congelate.

Alegeri prezidentiale 2024

Pentru a experimenta pe deplin beneficiile lămâii, aceasta trebuie pusă la congelator pentru o perioadă. După această procedură, puteți rade cu ușurință lămâia împreună cu coaja și pulpa. 

Șterge 20 de ani de pe față cu acest lapte demachiant: ai nevoie doar de 3 ingrediente

Adăugați masa rezultată în mâncare și băutură. Lămâia congelată va oferi alimentelor tale o aromă unică de citrice și îți va îmbunătăți sănătatea.

Coaja de lămâie poate fi, de asemenea, uscată, apoi măcinată într-un blender până la pulbere. Adăugați pudră de coajă de lămâie în ceaiuri, produse de patiserie și salate. Amestecând pudra de lămâie cu zahărul, obțineți zahăr de lămâi, care are o aromă incomparabilă.

Curăță chiuveta din bucătărie cu făină: un truc ingenios la care, cu siguranță, nu te așteptai

Pentru a îmbunătăți digestia, mestecați coaja de lămâie. De asemenea, lămâia combate durerile de gât.  Ca supliment alimentar, coaja de lămâie ajută la creșterea imunității și îți protejează  organismul de răceli.

De asemenea, coaja de lămâie favorizează pierderea în greutate datorită conținutului de pectină. Această substanță reduce absorbția zahărului și reduce pofta de mâncare.  Nu uitați să spălați bine lămâia înainte de a o folosi în mâncare sau băutură.

Aplică puțin balsam de păr pe frunzele plantelor de cameră. Un rezultat fantastic, după câteva zile

Beneficiile consumului de lămâii

 

Lămâile conțin și vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor.  

Lămâile calmează stomacul, echilibrează sucurile gastrice și pot reduce disconfortul în cazul arsurilor stomacale. 

Lămâia este un antioxidant puternic și are o compoziție unică, cu efecte puternice asupra sistemului imunitar. Lămâia se recomandă în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, infecții urinare și multe alte afecțiuni, potrivit doc.ro.

O dietă bogată în lămâi, cu un consum de aproximativ 2 lămâi medii pe săptămână, asigură o curățare constantă și optimă a colonului. Echilibrează digestia și funcțiile tractului digestiv și omoară bacteriile dăunătoare care pătrund în acest sistem. Lămâile sunt eficiente în tratarea viermilor intestinali. Pot calma simptomele de indigestie sau constipație și se pot dovedi utile atunci când ai mâncat prea mult sau ai consumat alimente greu de digerat.

Lămâile au efect astringent, aseptic și antibacterian. De-a lungul timpului și în tratamentul epidemiilor și bolilor mai grave, ca malaria, holeră sau dizenterie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel