Cum se încălzesc corect alimentele în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie suculente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se încălzesc corect alimentele în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie suculente. Sursa foto: freepik.com
Cum se încălzesc corect alimentele în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie suculente. Sursa foto: freepik.com
De multe ori, după ce este încălzită în cuptorul cu microunde, mâncarea este uscată și nu are un aspect frumos.

Dacă încălzești o mâncare deja uscată, acesta va deveni fără gust după expunerea în cuptorul cu microunde. Pentru a preveni acest lucru, adaugă puțină apă curată în recipientul pentru alimente.

Dacă nu vrei să pierzi gustul și nu ți-e frică de caloriile în plus, atunci asezonează mâncarea cu sos sau bulion de legume sau de carne.

De asemenea, un capac special din plastic va preveni parțial evaporarea umidității din mâncare. Funcția principală a acestui capac este de a proteja pereții cuptorului cu microunde de picăturile de mâncare în timpul încălzirii.

Spaghete cu usturoi, ulei și chilli. Cu un ingredient secret, mâncarea va fi divină

Diferite feluri de mâncare nu se vor încălzi uniform. Carnea este mai densă decât legumele, de acea  într-un minut se va încălzi doar partea de sus, în timp de garnitura de legume va începe să fiarbă. Împarte alimentele în vase diferite și încălzește-le  separat.

Este mai bine să pornești cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, apoi amestecă mâncarea și repornește cuptorul pentru alte 30 de secunde.

Scapă rapid de praf, folosind metoda simplă a gospodinelor chineze

Adesea cuptorul cu microunde nu mai funcționează și nu-ți poți da seama care este cauza defecțiunilor. Dar există modalități neașteptate, care îl pot salva de unele defecțiuni. De exemplu, un pahar cu apă, pus în cuptorul cu microunde, ți-ar putea fi de ajutor pentru evitarea unor defecțiuni. Acest pahar trebuie introdus în cuptorul cu microunde ori de câte ori dorești să încălzești o cantitate mică de alimente, cu o greutate mai mică de 100 de grame.

Cert este că un cuptor cu microunde are o limită inferioară a cantității de alimente pe care o poate încălzi. În cea mai mare parte, această cantitate trebuie să fie mai mare de 100 de grame.

Curăța covorul în doar 20 de minute fără substanțe chimice. Metoda gospodinelor din Turcia

Dacă încălzești, în mod constant, o cantitate de mâncare mai mică decât 100 de grame, atunci undele dispozitivului vor deteriora aparatul. Drept urmare, aceste unde pot deteriora magnetronul, o piesă scumpă a cuptorului cu microunde, fără de care aparatul nu putea funcționa.

Prin urmare, dacă trebuie să încălzești doar două chiftele sau un sandviș, este mai bine să pui și un un recipient cu apă în cuptorul cu microunde. 

Plantele care te ajută să-ți găsești fericirea: cultivă-le și îți vei găsi sufletul pereche

În plus, dacă nu este curățat corespunzător, cuptorul cu microunde poate fi nociv pentru sănătate. Deoarece este un aparat electrocasnic, care se folosește zilnic, este important să se elimine toate reziduurile de murdărie acumulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel