Cum se folosește corect frigiderul pe timpul verii. Ce temperatură trebuie setată
Vara, frigiderul trebuie setat la o anumită temperatură pentru a funcționa optim.
Frigiderul va consuma mai multă energie, pe timpul verii, pentru a menţine temperatura scăzută la interior, scrie cumsa.ro. Temperatura din interiorul frigiderului trebuie să fie undeva la 2-3 grade Celsius, pentru a te asigura că mâncarea nu se va strica pe timpul verii. În interiorul congelatorului, temperatura trebuie să fie de 0 grade Celsius.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că partea din spate a frigiderului este curată. Aici vorbim despre depunerile de praf care se adună de-a lungul timpului. Tebuie să te asiguri că frigiderul are destul spaţiu. Aşadar, nu îl lipi de perete, lasă un pic de spaţiu pentru a te asigura că aerul poate să circule şi să disperseze căldură.
Garniturile frigiderului sunt deosebit de importante, deoarece izolează interiorul de exterior. Dacă acestea s-au rupt sau s-au uzat, aerul cald va intra în interiorul frigiderului. Cel mai bun test este să pui o bucată de hârtie între garnitura şi uşa, iar apoi să o închizi. Dacă poţi să scoţi uşor hârtia, atunci ar fi bine să înlocuieşti garnitură.
Mâncarea pe care o ţii în frigider trebuie acoperită. De ce? Ei bine, explicaţia este destul de simplă! Umiditatea din interiorul frigiderului va creşte şi va suprasolicita motorul frigiderului, pentru a ţine temperatura scăzută la interior.
Pe timp de vară, dezgheţarea frigiderului trebuie să fie făcută mult mai des.
Cum scapi de mirosurile urâte din frigider
De asemenea, dacă vrei să scapi de mirosul urât din frigider, trebuie să fii atent în ceea ce privește depozitarea produselor în frigider. O dată la câteva zile, ar fi indicat să verifici toate produsele şi să te asiguri că sunt bune încă pentru consum, scrie cumsa.ro. Atenție la prezenţa bacteriilor şi mucegaiurilor periculoase în sertarele şi rafturile frigiderului. Fiecare sertar și raft din interiorul frigiderului trebuie să fie curăţat cu atenţie
Dacă ai un frigider care este echipat cu un compartiment pentru alimente uşor perisabile, trebuie să îl folosești pentru a depozita carnea sau produsele lactate. Compartimentul special al unor frigidere este gândit special pentru legume şi fructe, aşa că apelează la acesta pentru a le depozita separat de celelalte produse din frigider. În acest fel, fructele şi legumele se vor păstra proaspete şi nu vor prelua mirosurile de la celelalte alimente.
Pentru a menține un aer proaspăt în frigider, depozitează alimentele în recipiente care se închid ermetic. De asemenea, este important să ştergem rafturile şi sertarele unui frigider în fiecare săptămână, în timp ce igienizarea completă a frigiderului trebuie îndeplinită o dată la o lună. Dezinfectarea şi curăţarea constantă a frigiderului sunt metodele cele mai eficiente de a preveni şi de a elimina mirosurile neplăcute de la interior.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News