Cum se face sosul franțuzesc de unt. Rețeta senzațională de Beurre Noisette. Mare atenție la cum îl păstrezi!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Beurre Noisette este o rețetă franțuzească senzațională de sos de unt de care te vei îndrăgosti.

Ingrediente

250 g unt
4 lingurițe zeamă de lămâie
sare
piper

Cum se prepară

Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare.  Se adaugă untul în tigaie și se gătește câteva minute la foc mic. Se amestecă până ce untul începe să se maronească ușor pe fundul tigăii și dezvoltă aroma de alune de pădure, potrivit retete.unica.ro. Nu se va lăsa să se ardă untul! Se adaugă zeama de lămâie, se amestecă repede și se ia de pe foc repede. Se asezonează cu sare și piper. Beurre Noisette se poate refrigera într-un borcan cu capac pâna la 5 zile.

Sosul de unt franțuzesc se prepară în porții mici, pentru ca untul să se gătească uniform. Pentru a observa mai bine procesul de gătire, se recomandă folosirea unei tigăi deschise la culoare. Se va amesteca în mod constant de la primele momente de maronire a untului. Beurre Noisette se va transfera imediat într-un castron, nu se va ține în tigaie. Din cauza căldurii remanente sosul va continua să se gătească și să se ardă.

Vezi și: Salata "Prima Zăpadă" - Deliciu cu pui și castraveți murați: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel