Cum se face sosul american Ranch. Este perfect pentru salate
Dacă vrei un sos delicios pentru salată sau pentru unele preparate din zona fast-food, avem o rețetă americană pentru tine. Iată cum se prepară sosul Ranch...
Ingrediente
- 150 g maioneză
- 150 g iaurt grecesc sau smântână
- 20 ml zeamă de lămâie
- 1 linguriță usturoi granulat
- 30 g ceapă
- cepșoară (chives)
- mărar proaspăt
- pătrunjel
- sare
- piper
Cum se prepară sosul Ranch
Sosul Ranch este un produs extrem de iubit în Statele Unite ale Americii. Prima oara a fost preparat în anii 50 și a fost folosit ca dressing pentru salate. Mai târziu, produsul a început să fie vândut în magazine ca sos pentru chipsuri, legume, nachos etc.
Se spală cepșoara, mărarul și pătrunjelul. Se toacă mărunt. Ceapa se taie mărunt. Într-un castron se pun maioneza, smântâna sau iaurtul grecesc și usturoiul granulat. Cine preferă un sos mai acru poate adăuga si sucul de lămâie. Se adaugă și ceapa și ierburile tocate. Se amestecă până la omogenizare. Castronul se acoperă și se dă la frigider pentru minim 2 ore pentru ca aromele să se împrietenească, potrivit retete.unica.ro. Sosul Ranch poate fi folosit în salate, peste cartofi prăjiți, cartofi la cuptor, chipsuri, nachos, coaste de porc, hamburgeri sau legume la grătar.
Citește și:
Maioneză fitness. Rețeta fără ulei
Ingrediente
- 2 ouă
- 200 g brânză proaspătă 0% grăsime
- 1 lămâie
- oțet de mere
- sare
Cum se prepară
Cum se prepară maioneza fitness fără ulei Se fierb ouăle timp de 10 minute. Se curăță de coajă și se taie cuburi. Într-un blender se adaugă ouăle și brânza proaspătă tăiată și ea cuburi mari. Se stoarce jumătate de lămâie și zeama se adaugă peste ouă și brânză, potrivit retete.unica.ro. Cine dorește o maioneză mai acră poate adăuga zeama de toată lămâia.
Se adaugă în blender puțină sare și oțet de mere (după gust). Cine dorește poate adăuga și usturoi pentru un plus de gust. Ingredientele se pasează până se obține o textură omogenă, cremoasă. Maioneza fitness fără ulei se ține la frigider.
BONUS: Tort Fraisier, deliciul absolut cu căpșune. Rețea franțuzească
Ingrediente
Pentru crema mousseline:
250 ml lapte
o păstaie de vanilie sau 1 linguriță extract vanilie
2 ouă mărimea L
65 g zahăr
20 g amidon
130 g unt moale
1 lingură Cointreau sau Kirsch
Pentru blat:
3 ouă marimea M
85 g zahăr alb
25 g unt topit călduț
85 g făină
un sfert de linguriță de sare
Pentru sirop:
25 g zahăr
25 ml apă
10 ml Cointreau sau Kirsch
Pentru marțipan:
75 g zahăr pudră
75 g făină de migdale
15 g albuș ou
10 g glucoză (opțional)
colorant alimentar roșu
Pentru umplutură:
250 g căpșune cam de aceeași dimensiune
Cum se prepară tortul Fraisier
Se realizează întâi crema mousseline, apoi pandișpanul genovez, siropul și la final marțipanul roșu.
Într-o cratiță se încălzește laptele alături de păstaia de vanilie tăiată în două părți. Dacă se folosește extract de vanilie se adaugă după fierberea laptelui. Se aduce la fierbere și se dă deoparte. Într-un castron se adaugă ouăle și zahărul. Se mixează până ce ouăle își deschid culoarea (3-5 minute). Treptat se adaugă amidonul cernut și se amestecă având grijă la formarea cocoloașelor, potrivit retete.unica.ro.
Jumătate din cantitatea de lapte preparat mai sus se adaugă peste amestecul de ouă. Se amestecă încontinuu. Amestecul de ouă se adaugă în cratița cu laptele rămas și se pune la foc mediu. Se amestecă încontinuu timp de 3 minute, până se îngroașă. Se ia cratița de pe foc, se adaugă jumătate din cantitatea de unt (65 g unt) și se mixează până ce se obține o cremă omogenă.
Se transferă într-un bol, se acoperă bine cu folie alimentară, astfel încât să atingă cremă peste tot. Se va evita formarea crustei. Se dă la rece. Se va scoate din frigider cu 1 oră sau 1 oră jumătate înainte de a asambla tortul Fraiser. Când suntem gata de asamblarea tortului crema mousseline se va amesteca cu restul de 65 de g unt și lichiorul Cointreau.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News