Data publicării:
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Se spune că fiecare gospodină se desăvâșește în ale bucătăriei, după ce învață să facă sarmale și mămăligă. Dacă nu ați încercat încă, vă oferim rețeta tradițională de mămăligă.
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Ingrediente
1 litru de apă
350 g mălai
1 linguriţă rasă de sare
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Mod de preparare
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Se pune apa la fiert împreună cu sarea. Când apa clocoteşte, începeţi să turnaţi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel în formă de pară. Când mălaiul începe să se umfle şi mămăliga se îngroaşă, daţi focul la mic. Amestecaţi, din când în când, cu o lingură de lemn.
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Lăsaţi-o să fiarbă 10-15 minute. Dacă încă vi se pare prea moale, mai lăsaţi-o câteva minute. Când e gata, înainte de a o răsturna, presaţi bine cu dosul lingurii pentru ca mămăliga să ia frumos forma rotundă a vasului.
Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. PONT: Dacă fundul vasului a rămas uscat, acoperit doar de o pojghiţă subţire de mălai, înseamnă că aţi făcut o mămăliă ca la carte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News