Ingrediente pentru crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă
2 kg de pește proaspăt (crap, caras, novac, lin etc)
sare, piper
mălai (făină de porumb)
cca. 500 ml ulei de floarea soarelui
mujdei simplu sau cremos (sarmuzac)
mămăligă
Cum se face crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă
Cum se face crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă. Se eviscerează peștele, se îndepărtează branhiile, se curăță de solzi si se clăteste cu apă rece. Apoi se șterge bine cu șervete absorbante. Puteți sa și filetați peștele dacă doriți să scapați de oase de la bun început. Se îndepărtează si înotătoarele dorsale si laterale – cu cuțitul sau cu o foarfecă, scrie savoriurbane.ro.
Cum se face crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă. Crapul se taie in rondele sau în felii. Bucățile de pește se asezonează cu sare din belșug si puțin piper negru măcinat. Lăsăm peștele să stea măcar 10 minute, să-si tragă condimentele. Fiecare bucată de pește se trece fie prin mălai, fie prin făină albă (pe ambele părți).
Vezi și: Cum faci cei mai crocanți cartofi prăjiți. Secretul bucătarilor profesioniști
Cum se face crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă. Bucățile de pește se scutură ușor și se așază pe un platou. Se încinge o cantitate mai mare de ulei într-o tigaie mai adâncă. Stratul de ulei trebuie sa fie de măcar 2-3 degete înalțime. Punem câte 2-3 bucăți de pește odată, în funcție de dimensiunile tigăii și ale pieselor.
Cum se face crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă. Prăjirea crapului dureaza 4-5 minute la foc mediu spre înalt. După 2 minute verificăm daca s-a rumenit pe o parte și intoarcem feliile și pe verso. Continuăm similar și cu restul bucăților de pește. Feliile de crap prăjit se scurg bine de grăsime si se așeaza pe un platou bine tapetat cu șervețele absorbante.
Cum se face crapul prăjit în crustă de mălai, cu mujdei și mămăligă. Lângă acest crap prăjit merge tare bine o mămăligă fierbinte și un mujdei simplu sau unul cremos – sarmuzac – pastă de usturoi frecată la mojar.
Vezi și: Cum se face mămăliga, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui