Data actualizării:
Data publicării:

Cum se face BULIONUL. Nu trebuie să-ți lipsească din cămară. REȚETA foarte SIMPLĂ

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Este perioada în care gospodinele își pregătesc proviziile pentru sezonul rece. Dintre acestea nu trebuie să lipsească bulionul, folosit la mai multe feluri de mâncare. Iată rețeta simplă pe care o poți încerca.

Ingrediente

- 4 kg roşii bine coapte
- 4 frunze de dafin
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr

Vezi și: Cum se face GEMUL de PRUNE. Cea mai bună rețetă. Îți iese garantat!

Cum se prepară

Cum se face BULIONUL. Poţi, pe de-o parte să fierbi roşiile, să le decojeşti şi să le tai mărunt, eliminând sau nu seminţele, după preferinţă. Pe de altă parte, dacă ai un robot de bucătărie sau un blender submersibil, taie roşiile cubuleţe şi pasează-le în robot sau cu ajutorul blenderului. Strecoară pasta rezultată printr-o sită fină, pentru a reţine seminţele şi cojile, potrivit retetepractice.ro.

Cum se face BULIONUL. După ce ai obţinut o pasta fără coji, fără seminţe, pune-le la fiert cu 500 ml de apă, sarea şi dafinul. Lasă compoziţia la fiert la foc mediu (iniţial, apoi la foc mic) pentru 2-3 ore, amestecând cu o lingură de lemn iniţial la fiecare 30 de minute, apoi către final, când îşi reduce considerabil volumul, la fiecare 10 minute.

Cum se face BULIONUL. Când compoziţia capătă consistenţă de bulion, amestecă în mod constant, pentru a preveni lipirea şi arderea pastei de tomate. Pune pasta de tomate în borcane sterilizate anterior şi lasă-le să se răcească cu gura în jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel