Data actualizării:
Data publicării:

Cum se curăță corect toaleta

Autor: Darius Muresan | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto ilustrativ de Karolina Grabowska de la Pexels
Foto ilustrativ de Karolina Grabowska de la Pexels

Dacă nu vrei ca în interiorul vasului, pe butoanele bazinului de apă, pe capac sau în jurul WC-ului să existe germeni periculoși, ține cont de cum se curăță corect toaleta.

Deși testele au demonstrat că în baia unei familii obișnuite vasul de toaletă are mai puțini germeni decât cei identificați pe periuțele de dinți, în interiorul vasului, pe butoanele bazinului de apă, pe capac și în jurul WC-ului s-au găsit mereu unii foarte periculoși. Se poate întâmpla oricui, dacă obiectul sanitar nu este corect dezinfectat.

Atenție! Curat nu înseamnă neapărat și dezinfectat.

Forma vasului de toaletă are legătură directă cu germenii

Oricât de greu pare de crezut, forma vasului de toaletă are legătură directă cu germenii. Cele cu forme complicate sunt mai greu de întreținut și, pe deasupra, au condiții favorabile pentru a întreține colonii întregi de germeni. Există și modele realizate din materiale cu efect antibacterian, care trebuie de asemenea curățate, dar nu vor reprezinta niciodată gazde bune pentru comunități mari de bacterii și virusuri.

Cum alegem produsele de curățenie

Pe eticheta produselor de curățenie scrie dacă au sau nu efect bactericid, dar și care este intervalul de timp în care trebuie lăsat produsul respectiv să acționeze. În general, dacă pulverizeze o soluție bactericidă pentru WC-uri, trebuie s-o lași să acționeze între cinci și 15 minute. Altfel, ai distrus doar o parte dintre microbi.

Soluții de curățare: Clorul din înălbitori și soluțiile speciale pentru curățarea vasului de toaletă sunt cele mai bune. Ai grijă să te uiți pe etichetă pentru că, dacă nu este menționat efectul bactericid, soluțiile de curățenie nu omoară microbii, scrie casa-gradina.ro.

Cum se curăță corect vasul de toaletă

Ordinea operațiunilor pentru o reală curățare a vasului de toaletă este extrem de importantă, dacă nu vrei doar să muți germenii din interior în exterior și invers.

- Pulverizează soluția în vasul de toaletă, pe toată suprafața interioară;

- Aplică soluția dezinfectantă pe partea interioară a capacului de toaletă și pe ambele părți ale colacului. Lasă capacul în jos;

- Asigură-te că n-ai uitat de zona din spate, unde este fixat colacul;

- Pulverizează bazinul de apă și partea superioară a capacului de WC;

- Curăță piciorul scaunului de toaletă și de jur împrejurul acestuia, dar și pe peretele din spate. 

- Lasă soluția să acționeze. 

- Clătirea: Începe cu pereții, zona din jurul vasului, piciorul WC-ului, bazinul de apă, colacul și capacul pe ambele părți. La final, clătește interiorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel