Cum se apără presupusul criminal al dentistei de la Brăila. A încercat să explice ADN-ul de sub unghiile victimei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ursa foto :freepik, EyeEm
ursa foto :freepik, EyeEm
Află în articol cum încearcă să se apere presupusul criminal al dentistei din Brăila.

Presupusul criminal al doctoriței din Brăila, găsită moartă în propriul cabinet, neagă orice probă care îl incriminează. Potrivit avocatului său, bărbatul spune că nu el este cel care apare pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere de lângă cabinetul medical al dentistei. În plus, acesta ar fi declarat că ADN-ul său a ajuns sub unghiile victimei pentru că femeia l-a consultat fără mănuși atunci când el ar fi mers pentru un tratament. Totodată, presupusul criminal ar susține și că la momentul crimei se afla la piață.

VEZI ȘI: Mărturia pacientei care a mers la cabinet imediat după uciderea dentistei de la Brăila. "M-am uitat pe geam"

„La acest moment nu discutăm despre vinovăția nimănui. El oferă o variantă clară prin care arată că nu se afla la locul unde s-a produs omorul, a spus unde s-a aflat și a indicat și persoane care pot confirma această variantă. 

El nu neagă că la ora 12.00 a fost la cabinet și a primit un tratament, dar neagă că la ora 16.00 s-a întors pentru a comite crima. Spune că era la piață și asta poate fi confirmat prin camerele de luat vederi, la mama sa, la unchiul său bolnav...”, a afirmat Mihai Drăgan, avocatul presupusului criminal, în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă bărbatul a spus ceva despre arma crimei, avocatul a spus: „Nu. Au fost descinderi, în principal s-a ridicat un briceag care poate fi asemănător cu obiectul pe care l-ar indica organele judiciare. Până la a se stabili dacă este arma crimei, mai este”.

Probele care îl incriminează pe suspect

Astfel, avocatul exclude ipoteza unui asasinat la comandă și afirmă că singurele indiciile care îl incriminează pe clientul său în această crimă sunt faptul că a fost la cabinet în acea zi și proba ADN găsită sub unghiile victimei. 

„El nu neagă absolut deloc că a avut un control medical în acea zi. (...) Din punctul meu de vedere, există un dubiu că ADN-ul ar putea proveni și de la controlul medical. El spune că în prima fază, doctorița l-a verificat fără mănuși. Este foarte simplu de verificat, organele judiciare vor verifica. Avem un loc anume unde medicii aruncă mănușile după ce le folosesc, vom verifica DN-ul de pe mănuși. (...) El consideră că trecutul său infracțional, din afara țării, ar putea convinge organele judiciare că ar fi comis această infracțiune”, a mai spus avocatul.

VEZI ȘI: Lămâia, mama celui acuzat că a ucis-o pe stomatoloaga din Brăila, recunoaște că cerșesc, fură, dar spune că nu ucid. ”E chelios, mărunțel, nu avea față de doamna doctor”

Reamintim că doctorița din Brăila a fost găsită moartă în data de 16 iulie. Potrivit anchetatorilor, în acea zi, Maricel Mihai, s-a deplasat inițial la Galați, de unde a luat un taxi pentru a se întoarce în Brăila. Însă, înainte de a merge la cabinetul medical, și-a schimbat hainele pe care le purtase în orașul vecin. La ora 16:15 el ar fi intrat în cabinetul femeii, dar a ieșit rapid, în doar două-trei secunde. După aproximativ două minute s-a întors. Bărbatul ar fi stat în cabinetul dentistei exact 33 de secunde, timp în care ar fi ucis-o pe Marina Gavril cu trei lovituri de cuțit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel