Cum scoți petele de grăsime de pe haine. Șase metode eficiente: Aspirina, o soluție
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Petele de grăsime de pe haine pot fi îndepărtate cu succes dacă acționezi rapid și folosești metodele potrivite.

Șase metode eficiente pentru a scăpa de petele de grăsime de pe haine:

1. Zdrobește o aspirină și amestec-o cu puțină apă caldă, formând o pastă. Aplică pasta pe pete și lasă-o să acționeze timp de aproximativ 15-30 de minute înainte de spălare.

2. Așază haina pe o suprafață plană și acoperă petele de grăsime cu pudră de talc. Lasă pulberea să absoarbă grăsimea timp de cel puțin 30 de minute, apoi îndepărtează-o și spală haina ca de obicei.

3. Așaază haina pe o suprafață plană, pe partea cu petele. Aplică sare generos pe pete și presează ușor cu o cârpă curată. Sarea va absorbi din grăsime. După aproximativ 15-20 de minute, scutură excesul de sare și spală haina.

4. Aplică o cantitate mică de detergent pentru vase sau săpun de rufe direct pe pete. Freacă ușor cu degetele sau o perie moale și lasă să acționeze timp de 10-15 minute înainte de spălare.

5. Amestecă o parte de amoniac cu trei părți de apă. Aplică soluția pe pete folosind o bucată de material curat și freacă ușor. Clătește bine cu apă și spală haina după aceea.

6. Poți folosi un dizolvant comercial specializat pentru pete de grăsime. Urmărește cu atenție instrucțiunile de pe etichetă.

Testează înainte!

După ce ai aplicat metoda dorită de îndepărtare a petei, spală haina în mod normal conform instrucțiunilor de pe etichetă. Verifică întotdeauna eticheta hainei pentru a te asigura că metoda pe care o alegi este potrivită pentru tipul de material. Este important să testezi orice substanță pe o zonă mai puțin vizibilă a hainei înainte de a aplica pe pete, pentru a te asigura că nu cauzează decolorarea sau deteriorarea materialului. Dacă petele sunt dificil de îndepărtat, poți să consulți un profesionist în curățătorie sau spălătorie.

Vezi și: Cum cureți petele de mâncare de pe fața de masă. Folosește lingura!

Cum elimini mirosul de mâncare din caserolele de plastic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel