Cum scapi de petele de clor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă ți-ai pătat vreo haină cu clor, trebuie să știi că-i mai poți da o șansă, înainte de a o arunca în coșul de gunoi.

O metodă eficientă pentru a elimina petele de clor este utilizarea oțetului și a alcoolului sanitar. Este esențial să aplici soluția imediat după ce ai vărsat clorul, altfel petele devin permanente, potrivit cumsa.ro.

Pentru a îndepărta petele de clor, combină o cană de oțet alb cu o cană de alcool sanitar. Aplică amestecul pe pată cu ajutorul unei bucăți de vată, tamponând ușor zona afectată, fără a freca. Spală haina cu apă rece și, dacă pata nu dispare complet, repetă procesul până când pata este eliminată în totalitate.

Alternativ, poți folosi doar alcool sanitar. Aplică puțin alcool pe o bucată de vată și freacă ușor petele de clor. Deși alcoolul nu va îndepărta pata complet, poate redistribui culoarea, acoperind astfel zonele afectate.

După aplicarea soluțiilor, lasă hainele să se usuce în aer liber și la soare pentru a elimina clorul rezidual. Evită aplicarea căldurii pe hainele afectate, deoarece aceasta poate agrava

Alte metode de îndepărtare a petelor de clor

O altă soluție este utilizarea tiosulfatului de sodiu, o sare stabilă a sodiului. Aplică tiosulfatul pe suprafețele pătate, umezind în prealabil hainele. Freacă zona afectată cu o cârpă albă și vei observa că tiosulfatul acoperă petele cu culoarea țesăturii.

Pentru petele mai mari, hainele pot fi revopsite cu vopsea specială pentru textile.

Vezi și: Cum cureți arsura de pe talpa fierului de călcat

Cum albești hainele. 5 metode care exclud clorul

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel