Data publicării:

Cum salvează vieți legea pe care mulți șoferi nici acum nu o respectă

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Românii încă nu respectă în totalitate legea aflată în vigoare de aproape un an și care le poate salva viața într-un accident deși consideră că circulă regulamentar.

Siguranța în trafic este vitală, iar luminile mașinii joacă un rol crucial în acest sens. Acestea sunt deosebit de importante când condițiile de vizibilitate sunt scăzute, precum în timpul nopților sau zilelor ploioase.

Folosirea adecvată a farurilor contribuie semnificativ la prevenirea accidentelor și asigurarea unei călătorii fără incidente. 

În România, o lege din iunie 2023 obligă șoferii să folosească luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice, indiferent de condițiile de iluminare naturală. Încălcarea acesteia prevede o amendă și două puncte de penalizare, însă consecințele nerespectării sale pot fi mult mai grave.

Expertul în domeniul auto Titi Aur analizează la DC News TV un clip video în care se putea produce cu ușurință o tragedie în cazul în care un șofer nu și-a aprins farurile în condiții de ploaie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel