Data publicării:

Cum să usuci un iPhone după ce a căzut în apă

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Lucruri care nu se pot face sunt încercarea de a introduce tampoane de bumbac și prosoape de hârtie în conector sau utilizarea aerului comprimat și a aparatelor de încălzire pentru uscare. Cu toate acestea, există și alte tehnici pe care le puteți încerca.

Este ceva de care se teme orice utilizator de iPhone: să își ude dispozitivul în ceai după o vărsare nefericită... sau să îl scadă în baie.

De ani de zile, sfatul obișnuit dat după accidentări neîndemânatice a fost acela de a lăsa iPhone-ul într-o pungă de orez pentru a absorbi excesul de umiditate.

Însă, potrivit unui sfat recent oferit de Apple, această tehnică nu este nimic mai mult decât o poveste din bătrâni - și poate face mai mult rău decât bine, potrivit SkyNews.

Gigantul tehnologic spune că particulele mici de orez pot ajunge să deterioreze smartphone-ul, mai ales dacă ajung să intre în portul de încărcare.

Alte interdicții includ încercarea de a introduce tampoane de bumbac și prosoape de hârtie în conector - sau utilizarea aerului comprimat și a aparatelor de încălzire pentru uscare.

Apple spune că - dacă a fost detectat lichid în conector - o alertă va apărea pe ecranul iPhone-ului.

Utilizatorii nu își vor mai putea încărca telefonul cu ajutorul unui cablu decât în caz de urgență, dar încărcarea wireless este în continuare disponibilă.

Și, deși s-ar putea să vă faceți griji că iPhone-ul dvs. este ireparabil, Apple vă oferă aceste sfaturi de top pentru a rezolva problema:

- Atingeți iPhone-ul de mână în timp ce conectorul este orientat în jos.
- Lăsați dispozitivul într-o zonă uscată, unde există un flux de aer
- Așteptați 30 de minute înainte de a încerca să încărcați dispozitivul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel