Cum să speli vasele fără detergent: 3 metode utile și eficiente. Încearcă și nu vei regreta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să speli vasele fără detergent - 3 metode utile și eficiente. Încearcă și nu vei regreta. Sursa - Pexels
Cum să speli vasele fără detergent - 3 metode utile și eficiente. Încearcă și nu vei regreta. Sursa - Pexels
Ești ecologist? Atunci îți va plăcea acest mod de a spăla vasele fără detergent sau mai bine zis, fără detergentul, compus din substanțe chimicale poluante, dăunătoare sănătății noastre și mediului.

Există, de fapt, cel puțin 3 alternative naturale, eficiente și economice. Alege-o pe cea pe care o preferi, deoarece toate se bazează pe ingrediente din bucătărie.

Metoda 1 - Să începem cu bicarbonatul de sodiu. Se toarnă o cantitate mică de bicarbonat pe un burete abraziv, umezit și bine stors de apă. Îndepărtați murdăria și reziduurile de grăsime de pe vase, frecând cu atenție, apoi clătiți. 

 

Elimină fluturii de bucătărie cu metode naturale eficiente: pune frunze de dafin în cămară și insectele o vor ocoli

 

Metoda 2 - Dar dacă doriți să faceți un detergent mai complex, atunci aveți nevoie de: 1 pahar de oțet alb, 2 pahare de apă,  zeama de la o lămâie.

Turnați toate ingredientele într-un recipient de pulverizare  curat, agitați pentru a uniformiza totul și pulverizați această soluție direct pe vasele de spălat. Puterea de curățare și degresare a lămâii, combinată cu proprietățile anticalcar ale oțetului, se vor dovedi a fi aliați minunați pentru operațiunile tale.

Pune un burete metalic în cuva mașinii de spălat: trucul ingenios al gospodinelor cu experiență

Metoda 3 - Pentru altă metodă vei avea nevoie: zeama de la 3 lămâi, 300 ml de apă, 200 grame de sare grunjoasă, un pahar de oțet alb.

Fierbeți toate ingredientele într-o cratiță timp de aproximativ un sfert de oră. Odată ce amestecul este uniform, lăsați-l să se răcească și transferați-l într-un recipient. Folosește o cantitate mică de produs pe burete și vasele tale vor fi din nou strălucitoare în cel mai scurt timp.

Cum se curăță oglinda pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

Evident, nici una dintre aceste metode alternative nu vă va oferi spumă care  este sinonimă cu curățarea profundă, dar acest lucru nu le afectează eficacitatea produselor folosite.

În orice caz, dacă nu te poți descurca fără spumă,  poți oricând să adaugi în câțiva fulgi de săpun de Marsilia și vei  rezolva și această problemă. Spor la treaba! 

 

Igienizați covorașul de duș cu 2 ingrediente naturale: fără detergent și fără înălbitor

 

Dacă covorașul de la duș sau cadă este murdar înseamnă că este timpul să vă ocupați de curățarea lui. Nu trebuie să-l aruncați și să-l înlocuiți, cu doar să-l curățați.

Cu un remediu simplu și ieftin, poți igieniza covorașul de duș. Fără detergenți sau înălbitor și îl poți face să arate  ca nou. Incredibil, nu-i așa? Totuși este așa. Știi deja cum să o faci? Trebuie să folosiți  două ingrediente naturale pe care le avem cu toții în cămară, iar rezultatul final vă va încânta.

Oțetul de mere, un ajutor de nădejde pentru sănătatea părului: iată cum îl poți utiliza pentru mai multe beneficii

Pentru a igieniza bine covorașul de duș nu aveți nevoie de detergenți, înălbitor sau alte substanțe chimice dure. Poate că nimeni nu ți-a spus asta până acum, dar există un remediu ușor și ieftin care îți va permite să obții un rezultat uimitor, folosind doar 2 ingrediente 100% naturale.

Iată care sunt produsele de care ai nevoie: 3 linguri de bicarbonat de sodiu; 1 pahar de oțet alb; 10 grame de săpun de Marsilia (dat prin răzătoare); apă caldă; un lighean, o perie.

Deci, pentru a igieniza covorașul de baie sau de duș ai nevoie doar de aceste 2 ingrediente: bicarbonat de sodiu și oțet alb. Și dacă vrei să obții un rezultat uimitor, tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături de săpun de Marsilia. Covorașul tău va mirosi bine.

Fierbe hainele într-o oală cu apă: vei fi uimit de rezultat, care este cu adevărat uimitor

În primul rând, scufundă covorașul într-un lighean cu apă călduț, în care ai adăugat câțiva fulgi de săpun de Marsilia.

Începeți să curățați covorașul cu o perie, iar apoi adăugați un pahar de oțet alb și 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Lăsați totul la înmuiat, iar după aproximativ 15 minute clătiți covorul și îndepărtați orice pete rămase cu peria. Iată o metodă simplă și ieftină care  face ca covorașul din baie să arate ca nou, fără a folosi măcar detergent și înălbitor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel