Data publicării:

Cum să slăbeşti FĂRĂ dietă

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Nu este deloc uşor să ţii o cură de slăbire. Jurnalista Andreea Sava mărturiseşte că ani de zile ideea de restricție o deprima. Într-o postare pe blogul ei, a scris cum se poate slăbi fără să ții cură, doar respectând o serie de reguli simple.

Cele şase reguli:

1. Mănâncă neapărat dimineața

Săritul peste micul dejun este cea mai proastă idee, o dată fiindcă organismul nu va avea combustibil exact atunci când are cea mai multă activitate și se va apuca să-și facă depozite de grăsimi plus că vor apărea carențe de nutrienți despre care v-am explicat pe larg AICI că se vor manifesta prin apetit crescut și pofte pentru dulce, grăsimi etc, iar în al doilea rând pentru că veți ajunge să mâncați pe fond de foame avansată și deci să mâncați mai mult decât aveți nevoie și, dacă se mai întâmplă și într-un moment nepotrivit, când nu aveți acces la alimente de calitate, vă veți potoli foamea mâncând numai prostii care nu vă aduc nimic bun pentru organism dar îngrașă îngrozitor.

Partea minunată la micul dejun e că puteți mânca chiar și fără restricții. Este singurul moment din zi potrivit pentru asta. Mâncați cât mai consistent și veți vedea că veți ajunge, per total, să consumați o cantitate mai mică de mâncare de-a lungul zilei. Este momentul excelent și pentru carbohidrați.

Dacă nu vă e foame dimineața, începeți să vă educați organismul în acest sens forțându-vă să mâncați ceva, orice, oricât de puțin, chiar și doi biscuiți. Veți vedea că, în timp, corpul se va obișnui să vă ceară mâncare dimineața și mai puțină seara.

2. Mănâncă puțin și des

Mâncatul pe fond de foame avansată vă face să consumați o cantitate mai mare de mâncare decât aveți de fapt nevoie pentru a vă sătura. Ați mai auzit, probabil, că senzația de sațietate nu e dată de stomac ci vine de la creier și durează puțin până se instalează, nu e instantanee.

Ideal este să ajungeți la formula de 5 mese pe zi: 3 principale și 2 gustări, să conțină lista de alimente și să se ghideze după regulile pe care le-am descris pe larg AICI. Desigur că ăsta este un obiectiv pe termen lung. Chiar dacă nu vă propuneți acum să faceți această schimbare totală sau alungați complet gândul de a o face chiar și în viitor, aruncați-vă totuși un ochi pe articol. Poate nu vi se va părea atât de greu și veți începe încet, încet să faceți mici schimbări.

[citeste si]

3. Seara proteine

Aici mă refer la ultima masă din zi. Pentru a metaboliza proteinele, organismul depune un efort mai mare decât în cazul carbohidraților sau grăsimilor. Adică, pe de o parte, va arde mai multe calorii și, pe de alta, procesele metabolice se vor intensifica.

Așadar cina ar trebui să arate în genul: carne slabă făcută la grătar, cuptor sau abur, deci fără să fie încărcată cu grăsimi, cu garnitură de legume făcute tot fără ulei și o salată cât mai simplă: salată verde cu lămâie, din verdeață și legume, fără crutoane sau sosuri.

 

Citiţi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel