Cele şase reguli:
1. Mănâncă neapărat dimineața
Săritul peste micul dejun este cea mai proastă idee, o dată fiindcă organismul nu va avea combustibil exact atunci când are cea mai multă activitate și se va apuca să-și facă depozite de grăsimi plus că vor apărea carențe de nutrienți despre care v-am explicat pe larg AICI că se vor manifesta prin apetit crescut și pofte pentru dulce, grăsimi etc, iar în al doilea rând pentru că veți ajunge să mâncați pe fond de foame avansată și deci să mâncați mai mult decât aveți nevoie și, dacă se mai întâmplă și într-un moment nepotrivit, când nu aveți acces la alimente de calitate, vă veți potoli foamea mâncând numai prostii care nu vă aduc nimic bun pentru organism dar îngrașă îngrozitor.
Partea minunată la micul dejun e că puteți mânca chiar și fără restricții. Este singurul moment din zi potrivit pentru asta. Mâncați cât mai consistent și veți vedea că veți ajunge, per total, să consumați o cantitate mai mică de mâncare de-a lungul zilei. Este momentul excelent și pentru carbohidrați.
Dacă nu vă e foame dimineața, începeți să vă educați organismul în acest sens forțându-vă să mâncați ceva, orice, oricât de puțin, chiar și doi biscuiți. Veți vedea că, în timp, corpul se va obișnui să vă ceară mâncare dimineața și mai puțină seara.
2. Mănâncă puțin și des
Mâncatul pe fond de foame avansată vă face să consumați o cantitate mai mare de mâncare decât aveți de fapt nevoie pentru a vă sătura. Ați mai auzit, probabil, că senzația de sațietate nu e dată de stomac ci vine de la creier și durează puțin până se instalează, nu e instantanee.
Ideal este să ajungeți la formula de 5 mese pe zi: 3 principale și 2 gustări, să conțină lista de alimente și să se ghideze după regulile pe care le-am descris pe larg AICI. Desigur că ăsta este un obiectiv pe termen lung. Chiar dacă nu vă propuneți acum să faceți această schimbare totală sau alungați complet gândul de a o face chiar și în viitor, aruncați-vă totuși un ochi pe articol. Poate nu vi se va părea atât de greu și veți începe încet, încet să faceți mici schimbări.
[citeste si]
3. Seara proteine
Aici mă refer la ultima masă din zi. Pentru a metaboliza proteinele, organismul depune un efort mai mare decât în cazul carbohidraților sau grăsimilor. Adică, pe de o parte, va arde mai multe calorii și, pe de alta, procesele metabolice se vor intensifica.
Așadar cina ar trebui să arate în genul: carne slabă făcută la grătar, cuptor sau abur, deci fără să fie încărcată cu grăsimi, cu garnitură de legume făcute tot fără ulei și o salată cât mai simplă: salată verde cu lămâie, din verdeață și legume, fără crutoane sau sosuri.
Citiţi continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol