Cum să scapi definitiv de mucegai? Trucul care a ajutat zeci de gospodine îți poate fi de folos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să scapi definitiv de mucegai. Trucul care a ajutat zeci de gospodine îți poate fi de folos. Sursa foto: freepik.com
Cum să scapi definitiv de mucegai. Trucul care a ajutat zeci de gospodine îți poate fi de folos. Sursa foto: freepik.com
Mucegaiul este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane. Din cauza umezelii, ciupercile de mucegai cresc pe tavane, pereți, în baie și pe ferestre.

Chiar dacă ștergi, în mod regulat, petele negre, cu o cârpă, eforturile tale sunt în zadar, deoarece după ceva timp ciuperca va apărea din nou. În loc să pierzi timp și energie, încearcă o metoda care a ajutat sute de gospodine.

Deci, pentru a scăpa de mucegai, principalul lucru de care ai nevoie este înălbitorul și un burete vechi.

Nu uita de măsurile de siguranță: în primul rând, pune-ți mănuși și o mască de protecție, apoi te poți apuca de lucru.

Păstrează lalelele tăiate mai mult timp: adaugă acest ingredient în vază

Buretele trebuie umezit cu înălbitor, apoi șterge petele de mucegai. După această acțiune simplă, mucegaiul va dispărea. 

În cele din urmă, vom vorbi despre un alt instrument dovedit, care va servi ca un asistent de încredere în lupta împotriva mucegaiului. Aceasta nu este altceva decât o impregnare antifungică, care poate fi găsită pe rafturile unui magazin de materiale de construcție. 

Scapă de mirosul neplăcut din cuptor cu acest remediu eficient: ai nevoie de câteva ingrediente simple

Pentru a curăța mobila din bucătărie și pe cea din baie, de mucegai, procesul este simplu. Toarnă trei părți de apă și o parte de înălbitor într-o sticlă de pulverizare. Apoi, pulverizează lichidul obținut pe suprafețele afectate și lasă-l să acționeze 15 minute.

La final, șterge cu o cârpă sau un burete și repetă procesul după cum este necesar până obții rezultatul dorit. De asemenea, nu uita să lași dulapurile deschise pentru a facilita operațiunea de uscare.

Trucul cu care putem scăpa de umiditate și parfuma casa: avem nevoie de două ingrediente

Și amoniacul este eficient împotriva petelor de mucegai. Un alt produs eficient, amoniacul va lupta împotriva mucegaiului care apare pe mobilierul de bucătărie si baie. Pentru a face acest lucru, toarnă un litru de apă într-o sticlă de pulverizare și adaugă o doză de amoniac.

Pulverizează soluția obținută pe locurile cu mucegai. După 15 minute, șterge cu un prosop de hârtie sau o cârpă veche și nu uita să lași dulapurile deschise pentru a se usca mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel