Cum să scapi de muștele care se adună în jurul fructelor, pe timpul verii
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Vara este pe drum, iar alături de vremea toridă, grătare și excursii la plajă, sezonul va aduce și agonizantele muște de fructe.   

Acești dăunători minusculi nu sunt doar groaznici, ci și se înmulțesc rapid, așa că trebuie să acționezi prompt pentru a preveni o infestare majoră în casa ta. 

Din fericire, există multe modalități de a scăpa de ele, folosind articole de zi cu zi pe care le poți găsi în bucătărie.


Prinderea muștelor de fructe într-un borcan

Acest hack a devenit viral pe TikTok vara trecută, după ce a fost împărtășit de utilizatorul Amanda Milne, care a explicat cum a creat o capcană folosind articole din dulapurile ei de bucătărie.

Tot ce trebuie să faci, a spus Milne, este să pui niște fructe în fundul unui borcan, apoi să așezi un con de hârtie în partea de sus. Pâlnia permite muștelor să intre în borcan, dar nu pot ieși înapoi.

Chiar mai eficient decât fructele coapte este oțetul de mere, deoarece nu doar atrage muștele, dar le și ucide prin înec.

Stevison recomandă să adăugați detergent de vase pentru a ucide muștele mai repede.

„[Detergentul] modifică vâscositatea lichidului, astfel încât muștele se blochează mult mai ușor acolo”, a spus ea.


Trucul cu berea sau vinul

Un alt truc eficient implică băutura ta alcoolică preferată. Bea sau aruncă în chiuvetă o jumătate de sticlă de bere sau vin, apoi las-o într-un loc unde se adună muștele de fructe - nu va trece mult până când vor sări înăuntru pentru o înghițitură.

Nu alcoolul ucide muștele, ci înecul, a spus Stevison.

„Având în vedere că acestea se hrănesc cu fructe putrezite, au de fapt o toleranță decentă la alcool. Lichidul îi ucide cu siguranță, așa că folosirea unei sticle de vin goale sau de bere cu puțin reziduu sună ca o capcană grozavă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel