Cum să protejăm pâinea de mucegai: metoda inedită, folosită de bunicile noastre
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să protejăm pâinea de mucegai - metoda inedită, folosită de bunicile noastre. Sursa - Pexels
Cum să protejăm pâinea de mucegai - metoda inedită, folosită de bunicile noastre. Sursa - Pexels
Pâinea din magazine este, în special, perisabilă. În special, este vorba despre mucegaiul care apare pe pâinea care este depozitată într-o cutie de plastic

Dar există un mic truc, știut  de bunicile noastre, pentru păstrarea pâinii. În primul rând, trebuie să știți că nu orice cutie de pâine este potrivită pentru depozitare. În cutiile din plastic, nu ar trebui să depozitați pâinea.

Cutia potrivită pentru pâine este cea din lemn, deoarece acest material este natural și permite produselor depozitate acolo să „respire”.


Pizza perfecta, gata în 20 de minute: secretul celui mai subțire aluat


Produsele de panificație pot fi păstrate la frigider și chiar congelate. La temperaturi scăzute, pâinea se păstrează mult mai mult timp, deoarece este un mediu inconfortabil pentru dezvoltarea bacteriilor de drojdie, cărora le place căldura.

Această metodă nu este potrivită, însă, pentru toată lumea. Unii spun că pâinea își pierde gustul și aroma. Încercați această metodă de păstrare a pâinii și verificați dacă vi se potrivește.

Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse 

Pentru a preveni mucegaiul, bunicile foloseau următorul truc: pâinea era înfășurată într-un prosop de in și pusă într-un vas adânc. În plus, în vas, adăugau un măr, câteva bucăți de zahăr sau sare.

Pâinea se păstrează în oală cu capacul pus. Această metodă este cea mai simplă modalitate de a salva pâinea de mucegai.

 
 

BONUS. Plăcintă cu mere: o rețetă germană, care nu trebuie ratată. Este fabuloasă

 

Plăcintă cu mere după o rețetă germană: un deliciu care nu trebuie ratat. Iată cum se face pas cu pas.

Plăcinta cu mere este un mare clasic al patiseriei, un desert care ne amintește de copilărie și de bunica. Tocmai pentru că este un desert tradițional, există atât de multe versiuni diferite de plăcintă cu mere.

Ceea ce vă propunem, de exemplu, este o rețetă străveche care aparține tradiției germane și care, vă va cuceri. Dacă vă place plăcinta cu mere și nu doriți să renunțați la ea nici măcar în această vară, puteți încerca varianta la tigaie, dar, cu siguranță, ar trebui să încercați și această variantă specială.


Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun 

Este o rețetă tipic germană foarte gustoasă, care conține și o cremă cu smântână și ouă pentru a acoperi tortul. Este foarte calorică, dar din când în când merită să încălcăm dieta pentru un gust ca acesta!

 

Iată toate ingredientele:

100 grame de unt,

200 grame zahăr pudră,

5 ouă,

250 grame de făină,

coaja rasă de lămâie,

4 mere,

3 ouă,

250 grame de smântână,

1 lingură de zahăr,

1 praf de scorțișoară.

 

Rețeta pas cu  pas 

 

Procesul este simplu. Mai întâi, combinați untul și zahărul pudră într-un castron și amestecați cu telul electric. Când untul s-a topit, adăugați ouăle, continuând mereu să amestecați cu telul.

Desert din brânză de vaci și piersici, excelent de a fi servit într-o zi fierbinte de vară

Se adaugă apoi făina și coaja rasă de lămâie, astfel încât să obțineți un amestec omogen, care trebuie turnat într-o formă dreptunghiulară, acoperită cu hârtie de copt. Tăiați merele în felii subțiri și acoperiți tot aluatul, apoi pregătiți crema.

Pune niște roșii suculente într-o pungă și gustarea senzațională va fi gată în două ore

Combina cele 3 ouă cu smântâna, zahărul și scorțișoara într-un bol și amestecați cu telul electric. Turnați amestecul peste mere și coaceți prăjitura la 180 de grade, timp de aproximativ 35 de minute. Este fabuloasă. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel