Data publicării:
Cum să păstrezi corect cuțitele: greșeli care se fac în fiecare bucătărie
Majoritatea gospodinelor continuă să păstreze cuțitele în sertarele dulapurilor din bucătărie. Vă vom spune cum să evitați greșelile.
La prima vedere, poate părea că, de la inventarea suporturilor speciale, inclusiv a celor magnetice, această problemă nu mai există.
De fapt, singura modalitate corectă de a depozita cuțitele de bucătărie, dacă vrei ca acestea să reziste mai mult, este un suport magnetic. Nici măcar suporturile din lemn și de metal nu sunt la fel de eficiente. Dar nici suportul metalic nu păstrează lamele cuțitelor ascuțite, dacă faci unele greșeli.
Bucătăria va străluci în 5 minute: un truc simplu care te scapă de multă muncă
Spre exemplu, cuțitele vor trebui schimbate mai des dacă le puneți în mașina de spălat vase. Cel puțin, metalul se va subția, iar mânerul se va deforma.
Un singur cuțit nu este potrivit pentru procesarea tuturor alimentelor la rând. De exemplu, pentru legume și fructe se alege un cuțit îngust, pentru pâine - un cuțit zimțat, iar pentru carne și pește se folosește un cuțit de dezosat.
Încercarea de a ascuți cuțitele cât mai mult nu va face decât să le scurteze durata de viață. Un cuțit ascuțit trebuie să taie, cu ușurință, o roșie coaptă și nu o foaie de hârtie.
Acoperă găurile din perete cu pastă de dinți: trucul care te va lăsa fără cuvinte
Ai încercat vreodată să astupi găurile din perete cu pastă de dinți? Poate că stai în chirie și ai decis să te muți sau pur și simplu nu-ți mai place o poză suspendată?
Dar gaura din perete rămâne. Ce să faci atunci? Ai putea cumpăra glet, dar cheltuiala ar putea fi destul de mare. În unele cazuri, poți apela la un zugrav, dar crede-ne că nu este absolut nevoie. Există un remediu fantastic, care îți permite să nu faci cheltuieli excesive.
Secretul unei oglinzi strălucitoare și fără urme: adaugă un produs ieftin în apă
Tot ce ai nevoie este puțină pastă de dinți. Este potrivită și cea pe care o folosești în fiecare zi. Iată cum trebuie să procedezi pentru a acoperi gaura enervantă.
Scoate poza și îndepărtează ușor cuiul. Ai grijă când scoți cuiul pentru a evita lărgirea orificiului. Odată îndepărtat cuiul, pune puțină pastă de dinți în gaura din perete. Adună cu o spatulă excesul de pastă de dinți și lăsă totul să se usuce.
Gospodinele cu experiență nu cumpără produse chimice, dar cada lor strălucește: iată secretul lor
Dacă vezi că prima acțiune nu este suficientă, o poți repeta. Odată ce pasta de dinți se usucă, aplică un strat de vopsea deasupra. Evident vopseaua trebuie să aibă culoare ca a peretelui. În acest fel, pasta de dinți nu se va mai vedea. Amintește-ți acest truc data viitoare când te muți sau dorești doar să schimbi tablourile prin casă, fără a lăsa găuri.
BONUS. Cum putem lipi o ceașcă de porțelan spartă fără lipici. Metoda originală
Trucul funcționează și dacă vasele sunt pur și simplu crăpate. Dacă o ceașcă de porțelan s-a spart, de exemplu, în 2 sau 3 bucăți, puteți încerca totuși să o restaurați. Și pentru ca urmele de lipire să nu fie vizibile, vă sugerăm să folosiți trucul bunicii.
Nu vom avea nevoie de lipici! În primul rând, părțile ceștii sparte trebuie spălate bine. Apoi, părțile trebuie unite și fixate cu o bandă de cauciuc sau sfoară.
După aceea, ceașca spartă se pune într-un recipient adânc, care este complet umplut cu lapte.
Cinci plante care te ajută să scapi de dependența de zahăr: folosește-le în băuturi și deserturi
Ceașca ar trebui să stea în lapte câteva zile. Nu în frigider, ci la temperatura camerei. În curând, laptele se va acri, iar cazeina care se formează va deveni exact componenta care va lipi particulele ceștii sparte.
După 3-4 zile, ceașca poate fi scoasă din lapte. În mod ideal, va fi intactă, iar crăpătura va fi aproape invizibilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News