Data publicării:

Cum să mănânci de toate fără să te îngrași. Recomandarea Mihaelei Bilic

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum să mănânci de toate fără să te îngrași.

Mihaela Bilic sugerează că pentru a mânca variat fără a te îngrășa, cheia este să controlezi cantitatea, nu neapărat ce mănânci. Este mai ușor să te oprești din mâncat dacă porțiile sunt mici și individuale. Ea recomandă utilizarea unor farfurii mici și porționarea preparatelor în gustări mici, care se consumă dintr-o singură înghițitură. Această metodă este folosită la bufete sau petreceri, unde mâncarea este servită pe scobitori pentru a facilita consumul.

„Cum să ciugulești din toate fără să te îngrași? Cu mâncare pe scobitoare!

Mai important decât CE mănânci, este CÂT mănânci. Intrebarea este cum să te oprești înainte să termini toată farfuria, cum să faci să guști puțin din toate? Din punct de vedere psihologic e stabilit: cu cat ai mai multă mâncare în față, cu atât mănânci mai mult.

Soluția ar fi să folosim farfurii cat mai mici, să ne punem porții individuale (fără posibilitatea de reumplere) și să adoptăm moda lui “mini”- preparatele să fie sub formă de mici gustări, porționate cât să încapă o dată în gură.

O astfel de prezentare se practică în cazul meselor tip bufet sau la petreceri, unde stai în picioare și nu poți folosi tacâmuri, așa că mâncarea pe scobitoare e deja pregătită pentru a fi înghițită.", a scris Mihaela Bilic.

„Atenție! Nu înseamnă că pot fi mâncate fără număr"

Medicul nutriționist a explicat faptul că porțiile „mini” permit degustarea mai multor preparate, satisfăcându-ți poftele cu un aport caloric echivalent unui singur fel de mâncare. Aceste preparate, cunoscute ca „finger-food”, au dimensiunea unui deget și pot include o varietate de combinații, precum brânzeturi, mezeluri, legume sau dulciuri. Deși sunt mici, este important să nu fie consumate în cantități excesive.

„Avantajul porților “mini” este că îți dau posibilitatea să guști din mai multe produse, să-ți satisfaci poftele cu un aport caloric cât pentru un singur fel de mâncare. Englezii îi spun “finger-food” pentru că se mănâncă direct cu degetele, însă chiar au și dimensiunea unui deget

Câtă vreme cantitatea este atât de mică, sunt permise orice combinații și asocieri: brânzeturi, mezeluri, legume, frigărui cu carne sau pește la grătar, ba chiar și dulciuri! Totul ține de imaginație, simțul estetic și gustul fiecăruia. Însă atenție, chiar dacă sunt cat un deget, asta nu înseamnă că pot fi mâncate fără număr.", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel