Data publicării:

Cum să îngrijești tatuajele vara. Ce nu trebuie să faci

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ansiia
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @ansiia
Tatuajele noi necesită îngrijiri speciale pe timpul verii pentru a asigura o vindecare corespunzătoare. Mai târziu, este bine să ții cont și de câteva precauții.

Tot mai multe persoane își fac tatuaje, însă mulți nu știu că acestea pot necesita îngrijiri speciale.

Tatuaje noi

În cazul tatuajelor noi, trebuie să ne amintim că acestea reprezintă o rană nouă, iar procesul de vindecare și cicatrizare poate fi afectat de factori precum expunerea la apă și microorganisme, la elemente externe (cum ar fi nisipul) și la radiațiile solare.

În această fază, cel mai bine este să menținem tatuajul uscat și curat, spălându-l cu apă și săpun neutru sau antibacterian de două-trei ori pe zi. Totuși, diferitele tipuri și stiluri de tatuaje pot necesita precauții suplimentare (cum ar fi utilizarea cremelor protectoare), așa că este recomandat să consultați artistul tatuator și să urmați sfaturile acestuia.

Așa cum amintește portalul american de medicină WebMD, tatuajele sunt susceptibile la infecții dacă sunt expuse la bacterii, de aceea, în primele săptămâni după realizarea unui tatuaj, trebuie să evităm scufundarea acestuia în piscine, râuri, lacuri sau în mare, deoarece acestea pot fi surse de contaminare bacteriană. De asemenea, contactul cu pământul, nisipul și alte elemente externe poate reprezenta o cale de intrare pentru microorganisme și trebuie evitat.

În cele din urmă, expunerea la lumina solară poate întârzia și afecta procesul de cicatrizare, putând chiar să modifice aspectul tatuajului. Prin urmare, ideal ar fi să evităm expunerea la soare acoperind tatuajul cu haine (de preferat lejere) în primele săptămâni sau să folosim cremă de protecție solară.

2. Sursa foto... (tattoo-tatuaj-cuplu-plaja_21922800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Tatuaje vechi

O altă chestiune este cea a tatuajelor deja vindecate. În acest caz, nu există un risc semnificativ de infecție atât timp cât nu apare o rană (la fel ca în orice altă parte a corpului), astfel că nu există un motiv special pentru a descuraja băile sau contactul cu elemente precum nisipul. De asemenea, igiena nu va necesita să fie diferită de cea pe care o menținem pentru alte zone ale pielii noastre.

Cu toate acestea, este important să monitorizăm în continuare expunerea la radiațiile solare. Există mai multe motive pentru aceasta: pe de o parte, expunerea la soare este principalul motiv pentru care culorile și liniile tatuajelor se deteriorează și se estompează în timp, așa că minimizarea expunerii tatuajelor la lumina directă și folosirea protecției solare (de 30 SPF sau mai mare) sunt cele mai bune metode pentru a conserva aspectul lor.

Pe de altă parte, trebuie să ținem cont că anumite tipuri de cerneală eliberează compuși, care ar putea fi cancerigeni, atunci când sunt expuse la radiații ultraviolete. Dovezile cu privire la faptul că tatuajele ar crește riscul de cancer sunt puține și neconcludente, iar acest potențial pericol nu afectează în mod egal toate persoanele tatuate. Totuși, este recomandat să folosim protecție solară pe tatuaje.

În concluzie, îngrijirea tatuajelor, mai ales pe timpul verii, este un obicei bun care nu doar că ne poate proteja sănătatea pe termen lung, dar și ajută ca acestea să arate cât mai bine pentru mulți ani, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel