Cum să identifici alimentele care par sănătoase dar nu sunt
Autor: Ana Vasilescu | Publicat pe: 04 iul 2019, 11:51
WhatsApp
Există o mulţime de alimente care par sănătoase, însă nu sunt. Câteva exemple clasice sunt batoanele de cereale, iaurturile, mezelurile, sucurile, pâinea.

Deşi în anumite meniuri, unele alimente sunt prezentate ca fiind "hrănitoare", de fapt, acestea sunt destul de periculoase deoarece sunt foarte procesate. 

Mezelurile, în general, fac parte din categoria alimentelor ultra-procesate. Problema acestor tipuri de alimente este că au un conţinut mare de calorii, sare, zahăr şi grăsimi, precum și o serie de aditivi alimentari.

"Aceste alimente, care cu siguranță nu ar trebui să fie numite produse alimentare, ci produse comestibile ultra-prelucrate, nu conțin substanțe nutritive, nu satisfac și ne fac să mâncăm din ce în ce mai mult", spune Paula Johns, director executiv al organizației ACT Promotion of Health, potrivit bbc.com.

Clasificarea alimentelor

 

Alimente naturale sunt considerate cele obținute direct din plante (fructe, legume, rădăcini și tuberculi) sau animale (ouă), care sunt achiziționate pentru consum fără să fi fost modificat, deoarece originea în natură.

Alimentele nesănătoase sunt cele care au fost supuse unor procese mici ca curățarea sau îndepărtarea părților necomestibile sau nedorite, răcire, uscare, pasteurizare, congelare și fermentare, dar care nu a fost adăugat sare, zahăr, grăsimi și alte substanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?