Cum să îți controlezi poftele. Sfaturile unui nutriționist celebru
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Alimente
Alimente
Poftele pot fi mari distrugătoare ale dietelor. În ciuda eforturilor deplorabile și a intenției de a mânca bine, puterea voinței se oprește la vederea unei pungi de chips-uri.  Katherine Brooking oferă câteva sfaturi importante pentru a vă calma poftele. 

Conform unui sondaj publicat în revista Appetite, 97% dintre femei și 68% dintre bărbați experimentează poftele alimentare. Cele mai des întâlnite alimente includ gustări sărate, cum ar fi chips-uri și cartofi prăjiți, precum și dulciuri cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi, precum ciocolată și înghețată. Nu este surprinzător că alimentele pe care le doresc sunt întotdeauna de mare calorie.

Dar există o veste bună. Poftele nesănătoase pot fi satisfăcute sau cucerite cu swap-uri mai bune pentru tine. Indiferent dacă slăbiciunea este pentru ciocolată, sărat, zahăr sau cremă, aici iată care sunt opțiunile mai bune atunci când pofta sună:

Când ți-e poftă de: Ciocolată

Banane înghețate cu ciocolată înghețată. Cu acest desert simplu vă bucurați de ciocolată și gustul și beneficiile nutriționale ale unei banane. Bananele sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, fibre și potasiu. Toate acestea în mai puțin de 180 de calorii!

Bomboane de ciocolată premium înfășurate individual. Avertisment: acest lucru este valabil numai pentru cei dintre voi care pot avea doar una sau două, nu toată punga. Uneori, doar un mic gust de ciocolată poate opri o poftă.

Când ți-e poftă de: Sărat

Pentru a satisface o poftă sărată, fără a deschide o pungă gigantică de chipsuri de cartofi, mergeți la migdale prăjite. Studiile arată că având o mână de migdale vă poate ajuta să vă controlați pofta, să reduceți măsurile în talie și să reduceți riscul pentru boli de inimă. Un gram de migdale oferă 6 grame de proteine și 4 grame de fibră pentru a vă menține mulțumiți și 12 nutrienți esențiali.

Când ți-e poftă de: Dulce

Fructe proaspete. Când trebuie să îmblânziți poftele, ajungeți la alegerile proaspete și uscate ale fructelor dulci. În timp ce au o mulțime de zaharuri naturale, ele se împachetează și în vitamine esențiale, minerale și antioxidanți. De exemplu, clementinele sunt ușor de curățat - sunt mai dulci decât multe opțiuni de citrice și sunt perfect portabile. Două clementine au doar 80 de calorii și o vitamine C de 290%.

Bomboane tari și gumă. O altă modalitate de a vă satisface nevoia de dulciuri este cu bomboane tari sau gumă fără zahăr. Uneori un pic de dulce este doar suficient pentru a calma pofta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel