Gatiți peștele imediat după ce îl scoateţi din frigider
Este o greșeală pe care o facem adesea. Ca și în cazul cărnii, peștele trebuie să stea o perioadă la temperatura camerei. Dacă nu facem acest lucru, datorită schimbării de temperatură riscăm ca peştele să rămână crud la interior. După ce scoatem peştele din frigider este indicat să-l lăsăm 15 minute pe o cârpă.
Nu uscați peștele înainte
Este important să uscăm peștele după spălare. În acest fel, peştele va fi gătit mai bine.
Aruncați capul, pielea și coloana vertebrală
Mulți oameni aruncă capul și oasele peștelui, lucru care, în practică, poate însemna risipirea a până la 70% din acesta. Acestea sunt părți din pește care dau aromă mâncărurilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați