Cum să folosești coaja de citrice pentru creșterea plantelor. Grădinarii au dezvăluit un secret
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum să folosești coaja de citrice pentru creșterea plantelor. Grădinarii au dezvăluit un secret
Cum să folosești coaja de citrice pentru creșterea plantelor. Grădinarii au dezvăluit un secret
Una dintre sarcinile grădinarului este să obțină răsaduri puternice și, ulterior, să le transplanteze în siguranță în grădină sau într-o seră.

Poți rezolva ambele sarcini, inclusiv prin alegerea recipientului potrivit pentru creșterea răsadurilor. În magazin, poți cumpăra multe recipiente pentru acest scop. Dar de ce să nu înlocuiești o parte din ele cu materiale naturale. De exemplu, în loc de ghivece, poți folosi coaja oricărui fruct citric.

Toți mâncăm fructe citrice. Dar, din păcate, unii aruncă coaja de la aceste fructe. Între timp, cojile de lămâie, portocală, mandarina pot fi foarte utile. De exemplu, și atunci când semeni  semințe pentru răsaduri.

Cinci plante de interior care au un efect vindecător asupra sistemului nervos

Iată ce trebuie să faci. Taie o portocală (lămâie, mandarină, pomelo) în jumătate, îndepărtează cu grijă pulpa din cele două jumătăți de fruct cu o lingură. Apoi umple cele jumătățile cu pământ și plantează orice semințe dorești.

Cât de bună este această metodă de creștere a răsadurilor? 

Plantele de interior vor crește și înflori cu ajutorul fulgilor de ovăz: un remediu eficient și ieftin

În primul rând, această metodă are un buget redus. La urma urmei, cumperi mereu fructe. Prin urmare, nu arunca coaja, ci folosește cupele pentru a planta răsaduri.

În al doilea rând, coaja de citrice conține multe substanțe utile, care vor fi consumate treptat de plante. Acest lucru va avea doar un efect pozitiv asupra dezvoltării și creșterii lor.

Cinci plante de apartament te ajută să te calmezi și să scapi de stres

În al treilea rând, nu este necesar să îndepărtezi răsadurile din astfel de ghivece de citrice atunci când le transplantezi în grădină. În procesul de transplant, nu vei deteriora  rădăcina delicată a puieților.  Plantează răsadurile direct în ghivece!

Și în al patrulea rând, ghivecele de citrice cu răsaduri arată foarte drăguț pe pervaz. Deci de ce trebui să le arunci?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel