Cum să fertilizezi plantele și pomii cu pește. Simplu și eficient
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Dacă vrei să fertilizezi plantele și pomii eficient, poți folosi... peștele. Iată cum se procedează.

Înainte de plantare, adaugă capetele de peşte (congelate/proaspete) în groapa destinată plantării, potrivit aflacum.ro. Îngroapă-le în apropierea rădăcinilor de pomi/plante adulţi/e. Vei favoriza creşterea plantei/pomului şi vei avea o recoltă mai bogată. Fă acelaşi lucru cu roşiile şi castraveţii. Peştele e un îngrăşământ excelent pentru aceste două legume. Poţi fertiliza, de asemenea, cu făină nutritivă de peşte.

Peştele, ca îngrăşământ, conţine calciu, fosfor, azot şi alte substanţe excelente pentru dezvoltarea plantelor. Mirosul înţepător va alunga şoarecii şi cârtiţele. În plus, viermii sunt atraşi de peşte. Aceştia vor afâna solul din grădină, lăsând deşeuri folositoare.

Primii care au folosit fertilizarea cu pește au fost fermierii japonezi, la începutul secolului trecut.

De asemenea, apa în care ai fiert legumele este un îngrăşământ foarte bun. Las-o să se răcească și apoi udă plantele din ghivece o dată pe săptămână, potrivit casepractice.ro.

Îngrășământ pentru orhidee

Vei avea nevoie de cafea neagră sau ceai negru. Cantitatea pe care o ai o amesteci cu apă şi o linguriţă de oţet de mere. Soluţia trebuie pusă într-un recipient care se închide ermetic şi poate fi păstrată timp de 5-7 zile. Udă orhideele din casă o dată pe lună folosind acest îngrăşământ natural, scrie cumsa.ro. Şi laptele de vacă este folositor. Amestecă o parte lapte de vacă şi patru părţi apă. Udă plantele cu acest fertilizator o dată la 3-4 săptămâni.

De asemenea, după ce fierbi cartofii sau orezul, păstrează apa în frigider. Înainte de folosire, scoate-o din frigider şi las-o să ajungă la temperatura camerei. O dată la 3-4 săptămâni, udă orhideele cu această apă.

Și cojile de ouă îți pot fi de mare ajutor. Vei avea nevoie de 12 coji de ouă pe care trebuie să le laşi la înmuiat în apă, timp de 12 ore, scrie cumsa.ro. Apoi, pisează-le bine. Pudra obţinută se amestecă bine cu un litru de apă clocotită. Lasă soluţia să se răcească, iar apoi strecoar-o. O dată la 10-14 zile, va trebui să stropeşti frunzele de orhidee cu această soluție.

Vezi și: De ce să uzi plantele la ghiveci cu apă îndulcită. Trucul util

De ce să pui bețe de chibrit în ghivecele cu flori. Trucul excelent care funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel