Cum să faci sport alături de câinele tău. Iulian Panait: Moralul lui ar fi unul fantastic
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Iulian Panait a explicat cum poți face sport alături de câinele tău, dezvoltând alături de el un stil de viață sănătos și o prietenie armonioasă.

În cadrul emisiunii DC Anima, moderată de Tudor-Tim Ionescu, a fost invitat Iulian Panait, un cunoscut instructor de fitness. Acesta a explicat cum putem face sport alături de câinii noștri, astfel încât să avem împreună un stil de viață sănătos și să ne apropiem și mai mult.

"Câinii iubesc să stea afară. Automat pot să-i iei la un antrenament de plimbat în parc, legat de activitatea ta fizică. Poți să alergi cu el. Câinele îți poate ține un tempo sau un ritm de alergat. Dacă ai lesa el va alerga pe lângă tine. De asemenea, câinele ține un ritm de mișcare mult mai mult timp. În plus, e o încântare pentru el că își petrece timpul cu tine. Astfel îl înveți să fie activ primind și recompensă, anume timpul și atenția ta. Poți să faci cu el jocuri de agilitate", a spus Iulian Panait la DC News.

Program de sport cu prietenul tău canin. Ce alte activități poți încerca cu el

"E clar că dimineața trebuie început. Eu de exemplu am făcut atletism, într-adevăr nu mai alerg așa mult afară cum alergam, mai fac niște clase cu diferiți clienți de-ai mei, cumva special, îi scot afară, dar mi-aș aloca un timp să alerg cu câinele dimineața în parc. Este excepțional. Este un moment foarte plăcut iar câinele ar adora această chestiune.

La fel, revenind la exercițiile de agilitate, i-aș da diferite sarcini, mai ales dacă este receptiv. De asemenea, dacă ești în zona mării poți să alergi cu el pe plajă. Câinii se pot bucura și de apă, nu doar de alergat. Moralul lui ar fi unul fantastic. Uite, poți să faci cu el antrenamente și în piscină, bineînțeles unde se acceptă sau în cea personală dacă ai. Îl poți pune să-ți aducă diferite obiecte pe uscat sau în apă", a detaliat Iulian Panait.

Vezi mai multe sfaturi în video de mai jos:

                                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel