Cum să faci față și să eviți întrebările incomode ale rudelor de Crăciun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Nicole Michalou/ Pexels
Fotografie de la Nicole Michalou/ Pexels
”Când te căsătorești?”, ”Când vei avea un copil?”, ”Dar când te stabilești?”. Repertoriul întrebărilor este foarte vast, dar am studiat o serie de răspunsuri și tactici care vă vor elibera de întrebările enervante și jenante ale rudelor.

A sosit perioada anului pe care toată lumea - sau aproape toată lumea - o așteaptă mereu cu bucurie și uneori chiar cu puțină anxietate, pentru că știm că reuniunile de familie se pot transforma într-un adevărat coșmar.

Și asta se întâmplă mai ales când, ca în cele mai proaste filme de Crăciun, rudele arată mai mult ca șerpii decât ca oameni cu care împărtășim ADN-ul, al căror singur scop este să ne pună în dificultate.

"Când te vei căsători?" ,”Când vei avea un copil?”.Repertoriul este cu adevărat larg și, cu cât mergem mai departe, cu atât riscăm să ne găsim în centrul unuia dintre cele mai jenante momente.

Ca să nu mai vorbim de toate eforturile pe care le-am făcut în ultimii ani pentru a ne elibera de toate acele așteptări pe care societatea le-a pus asupra noastră, aceleași pe care le-am repudiat pentru a obține independența și emanciparea și care, în timpul cinei de Crăciun, punctual, sunt anulate.

Momentul întrebărilor incomode din timpul meselor festive de Crăciun sosește pentru toată lumea. Și, când se întâmplă, nu mai putem scăpa.

Cum să faci față și să eviți întrebările incomode de Crăciun

Să uităm de discreție - și uneori chiar de simpatie și tact - și să ne înarmăm cu răbdare.

Pentru a pregăti mai bine supraviețuirea tuturor, am creat o listă cu cele mai incomode întrebări ale rudelor, completată cu răspunsuri și câteva tactici pentru a le evita odată pentru totdeauna, listă preluată din publicația Di Lei.

”Și iubitul?”

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări în rândul rudelor și vine de obicei de la mătuși care se găsesc la aceeași masă cu nepoatele sub 30 de ani care nu s-au căsătorit încă.

Răspunsurile cele mai inspirate ar fi: ”Nu mă pot afișa cu minori”, ”Prințul meu fermecător a căzut de pe cal și și-a rupt femurul”. Dacă interlocutorul este deosebit de tehnic, încercați ”Întreabă Alexa” sau ”Întreabă un prieten”.

Alternativ, puteți oricând să salutați cu un zâmbet și să vă așezați la celălalt capăt al mesei. De Crăciun, totul este permis.

”Dar cum de nu găsești pe nimeni?”

Poți răspunde cu: ”Pentru că nimeni nu a avut curajul să mă suporte așa cum a făcut cu tine!”. Acest răspuns este puțin puternic, recunoaștem, dar în situații extreme...

”De ce nu ai copii? Nu știi că ceasul biologic ticăie pentru toată lumea?”

Pentru a răspunde la această întrebare, una dintre cele mai incomode și enervante, sfatul este să o iei filozofic, în toate sensurile: ”De ce nu știi? Potrivit sociologului german Verena Eleonora Brunschweiger, singura modalitate prin care putem salva planeta este să nu ne înmulțimi. Nu vreau să fiu egoist: vreau să vă salvez pe toți!” .

”Dupa părerea mea, te dedici prea mult muncii, de aceea nu găsești pe nimeni”

Vă recomandăm un răspuns scurt și concis care poate fi folosit și într-un mod versatil pentru a răspunde: ”După părerea mea, unchiul te înșală!", ”După părerea mea, nu e treaba dumitale” sau ”Nu cred ca ți-a cerut nimeni părerea”.

Dacă întrebările devin tot mai insistente și mai inconfortabile, oră după oră, ai o ultimă cale de scăpare:  Pregătește o listă de redare cu cele mai mari hituri de Crăciun și activeaz-o la fiecare întrebare, începând să dansezi și implicând ceilalți meseni. La urma urmei, este Crăciunul, cine ar îndrăzni vreodată să întrerupă festivitățile?

Noroc tuturor și Crăciun inspirat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel