Salată caldă cu usturoi și șuncă
Ingrediente: 300 g praz înghețat, 300 g păstăi, 100 g șuncă, 400 g morcovi, 500 g sparanghel verde, 200 g vinete, 4 căței de usturoi, ulei de măsline și oțet.
Preparare
Luăm o tigaie, punem puțin ulei de măsline și, când este fierbinte, adăugăm vinetele. Când vinetele se prăjesc, le așezăm pe un platou. În aceeași tigaie, adăugaţi şi restul de legume: morcovi, praz, păstăi și sparanghel. La final, le punem peste vinete şi stropim cu oţet. Adăugăm puţină şuncă şi este gata.
Salată de legume de vară
Această salată combină diferite arome, texturi și culori.
Ingrediente: 1 cartof, 200 g morcov congelat, jumătate de cartof dulce (cartof dulce), 250 g dovleac congelat, 1 măr, jumătate de rodie, 50 g de ceapă, 1 cățel de usturoi, un fir de rozmarin proaspăt, crengute de Cimbru, câteva frunze de salvie, 50 g de unt, ulei de măsline, sare, oțet balsamic, zahăr și susan.
Preparare
Ungem o foaie de copt cu unt, tăiem cartofii și îi așezăm acolo lângă restul legumelor congelate (care sunt gata de gătit). Se presară cu ierburi aromate, se adaugă un strat de ulei de masline şi se amestecă totul bine. Introducem tava la cuptor, la 150 de grade și amestecăm de aproximativ 3 ori, astfel încât legumele să fie prăjite la fel.
Untul va ajuta la obținerea acelui ton auriu atât de atrăgător.
Separat, facem un amestec format din trei părți de ulei cu una de oțet balsamic, o linguriță de zahăr și un vârf de sare. Emulsionăm amestecul foarte bine până când ia o textură cremoasă și zahărul este dizolvat. La final, încorporăm amestecul obţinut cu legumele, adăugăm rodia și mărul, tăiat cubuleţe, după care presăraţi cu puţin susan.
Salată de conopidă caldă și brânză de capră
Ingrediente: varza fragedă, 300 g conopidă congelată, 100 g brânză de capră, arpagic, 150 g dovlecel congelat, 100 g ceapă, câteva crengute de arpagic, jumătate de rodie, 50 g brânză parmezană, 2 linguri de smântână , 2 linguri de maioneză, un vârf de ardei iute, piper și sare.
Mod de preparare
Încălzim o tigaie cu puțin ulei și adăugăm conopida, ceapa și dovlecelul.
Tăiem brânza de capră și parmezanul în felii subțiri. Într-un bol, amestecați maioneza și smântâna, sarea și piperul și adăugați 4 linguri de apă fierbinte. Se amestecă bine pentru a obține un sos cu o textură omogenă. Când e gata, adăugați legumele într-un bol de salată și amestecați totul ușor. La final, presărăm ardeiul dulce, arpagicul tocat și rodia. Gata!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Burmă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- De ce nu ni se arată cum se fac crenvurștii. Bulai: Am văzut cu ochii mei ce se întâmplă la o fermă de curcani / video