Data publicării:

Cum să faci cea mai bună plăcintă cu cartofi. Te vei linge pe degete

Autor: Ana Vasilescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Plăcinta cu cartofi se face foarte uşor şi este delicioasă. Vă prezentăm o reţetă care îi va da pe spate pe toţi cei din familia ta. Trebuie neapărat să o încerci. 

Ingrediente

 

1 kilogram de făină

3 ouă

Un pahar cu lapte

1 kilogram de cartofi

200 de grame de stafide

200 de grame de zahăr

Un cubuleţ de drojdie

O lingură de smântână

zahăr vanilat

Esenţă de rom

O lingură de ulei

Citeşte şi Musaca de cartofi, reţeta cu care nu dai greş. Se face uşor şi este delicioasă

 

Mod de preparare

 

Preparăm aluatul. Cernem făina, după care adăugăm laptepe călduţ, un praf de sare, drojdie şi un ou. Se frământă aluatul, dup care se lasă să crească timp de 10 minute. 

Preparăm compoziţia. Se spală şi se curăţă cartofii, după care îi putem pune la fiert. După ce s-au fiert, îi zdrobil şi adăugăm o lingură de smântână, cele două ouă rămase şi stafidele. Tot aici mai adăugaţi şi un pliculeţ de zahăr vanilat şi o esenţă de rom. Se amestecă bine toate ingredientele.  

Întindem aluatul şi punem compoziţia preparată. Rulăm foaia de plăcintă şi o punem într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se introduce în cuptorul preîncălzit. O lăsăm timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade. La final, o puteţi pudra cu zahăr. 

Citeşte şi Cum îţi dai seama că uleiul este încins. Trucul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel