Cum să faci cea mai bună friptură la grătar. Trei trucuri pe care trebuie să le cunoşti
Pentru ca friptura voastră să fie gustoasă şi suculentă trebuie să ţineţi cont de trei lucuri. Doar în acest mod veţi obţine o friptură perfectă.
Carnea trebuie să fie la temperatura camerei
Carnea pe care o vom găti trebuie să fie întotdeauna la temperatura camerei. Nu mai puneţi carnea pe grătar imediat ce aţi scos-o din frigider. Cu cât carnea va fi mai rece, cu atât va fi mai puţin suculentă. De asemenea, carnea rece nu se va face uniform.
Nu întoarce carnea de mai multe ori
Carnea trebuie întotdeauna făcută mai întâi pe o parte și apoi pe cealaltă. Dacă o întoarceţi de mai multe ori, friptura voastră nu va mai fi suculentă şi nici la fel de gustoasă.
Citeşte şi Sărmăluţe în foi de viţă, cea mai bună reţetă. Aşa îţi ies delicioase
Nu pune sare pe carnea crudă
Pentru ca friptura voastră să fie suculentă şi gustoasă, nu-i mai pune sare înainte să pui pe grătar. Puteți adăuga sarea în momentul în care întoarceţi carnea sau după ce aţi aşezat-o pe grătar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News