În primul rând, trebuie să aveți cafea turcească. Se găsește și-n hipermarketurile românești. Se pune apa în ibric, se măsoară cu cana din care urmează să savurați cafeaua. Se adaugă două lingurițe cu vârf de cafea și o linguriță de zahăr. Se pune la fiert cafeaua. Când începe să fiarbă, se formează o spumă. Se ia caimacul cu o linguriță și se pune în ceașca de cafea. Cafeaua este lăsată în continuare să fiarbă, când începe iar să se formeze spuma la suprafață, se pune o parte din conținut în cană, apoi se mai lasă puțin cafeaua la fiert, câteva secunde, și se toarnă întreg conținutul în cană.
Așa veți savura o cafea gustoasă în doar câteva minute.
P.S. Dacă ajungeți în Istanbul, nu ratați bazarul cu mirodenii, de unde vă puteți cumpăra cea mai bună cafea turcească, dar și ibric turcesc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- Elevii vor să desființeze „bacul”. Prof. Emil Păun, reacție: Copiii spun lucruri trăsnite
- Un apartament de 100 mp, pe plajă, în Sicilia, costă cât o garsonieră în București. Încă o dovadă că prețurile din România au luat-o razna
- Diferența dintre fezandare și marinare. Nutriționistul Mihaela Bilic: Am greșit!