1. Cartofii trebuie să aibă aceeaşi dimensiune. Dacă au dimensiuni diferite, cartofii nu se vor prăji în acelaşi timp şi riscaţi ca o parte să rămână cruzi.
2. Cartofii se spală întotdeauna după ce se taie. Prin spălare se elimină excesul de amidon.
3. Prăjiţi cartofii în mult ulei. În acest fel vor fi prăjiţi mai bine.
4. Cartofii se prăjesc întotdeauna în două etape. Mai întâi, cu uleiul la temperatură medie-mică (între 90 și 130 de grade), după ce devin moi, se scot. Aşteptaţi ca uleiul să atingă aproximativ 180 de grade şi se pun cartofii din nou în tigaie pentru aproximativ 5 minute. În felul acesta vor fi mult mai crocanţi.
5. Folosiți cartofi proaspeți. Cartofii prăjiţi ies mult mai buni dacă evitaţi să folosiţi cartofii congelaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Vremea de Florii, 1 mai şi Paşti. ANM a venit cu prognoza completă
- Horoscop 29 aprilie - 5 mai cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o furtună săptămâna următoare
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- BANCUL ZILEI: Sughițul...
- Marina Almășan, plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu. Toate detaliile, într-un interviu pentru Spectacola.ro
- "Şi l-aţi omorât, în mod barbar, pe Ceauşescu". Dan Ciachir, moment de calmitate și ropote de aplauze: "A fost condamnat după propriul său Cod penal"
- Burduja a rupt gura târgului. Cum a venit să-și depună candidatura pentru Primăria Capitalei (FOTO+VIDEO)
- Adrian Elicopter de Luptă, student la Academia de Poliție, după scandalul cu bătaia: Mi-am riscat poziția de student / Toți care mă acuză de violență fizică să nu uite că totul a început la Nuba
- "Make Europe Great Again (MEGA)", prima zi. Declaraţii împotriva Ursulei von der Leyen şi un avertisment. "Anul răspântiilor"
- Reţetă pentru o catastrofă. Vânătoarea de ouă de lângă Bacău se putea termina tragic