Cum să dezgheți, rapid, carnea fără a folosi cuptorul cu microunde. Doar urmează acest truc simplu
Într-o seară vă decideți să gătiți carne, dar vă dați seama că, dimineața, ați uitat să o scoateți din congelator. O adevărată bătaie de cap! Fie vă decideți să preparați altceva, fie vă amintiți o metodă de a dezgheța rapid carnea.
Carnea înghețată ne dă bătăi de cap mereu, mai ales când vrem să gătim ceva extrem de repede și nu avem timp sau răbdare. Cum să dezgheți carnea în doar câteva minute?
Cum îți dai seama dacă cireșele au viermi. La ce să fii atent: Te salvează de neplăceri
Primul gând este să folosim cuptorul cu microunde pe care, însă, nu toată lumea îl are. În plus, există riscul de a o dezgheța incorect în cuptorul cu microunde. Se poate întâmpla să vezi carnea aparent dezghețată pe dinafară, în timp ce, pe dinăuntru, este încă înghețată. Lucru care va avea repercusiuni asupra preparatului nostru gătit, cât și asupra gustului.
Mic dejun turcesc: Ouă cu roșii la tigaie. Este delicios și simplu de preparat
Cuptorul cu microunde este o metodă folosită de multă lume. Pare cel mai practic și mai rapid, dar trebuie să fim atenți la riscuri, dacă este folosit incorect.
În afară de cuptorul cu microunde, pentru a dezgheța rapid carnea trebuie doar să urmați acest truc simplu și 2 sfaturi.
Cel mai bun mod de a dezgheța o bucată de carne este să o pui la frigider. Desigur, nu este o modalitate rapidă, dar dacă o facem de dimineață, proprietățile nutritive ale cărnii vor rămâne intacte.
Mai mult, carnea va avea și o textura mai bună, pentru că umezeala este reabsorbită în fibre. Bineînțeles, această metoda nu este chiar rapida, iar pentru a dezgheța carnea veți avea nevoie de câteva ore.
De ce să cumpărați fructe și legume întregi, nu tăiate
Există o metodă alternativă de decongelare rapidă a cărnii, fără a folosi cuptorul cu microunde: lăsați bucata de carne în ambalajul ei într-un bol cu apă. Atenție: nu folosiți niciodată apă fierbinte. Apa trebuie să fie rece sau, cel mult, la temperatura camerei.
Al doilea sfat, care este un avertisment: nu recongelați niciodată o carne dezghețată. Dacă aveți o bucată mare de carne, înainte de a o congela, trebuie să o împărțiți în mai multe porții de friptură
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News