Cum să deții controlul în orice situație. Urmărește aceste sfaturi
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Rosivan Morais)
Sursă foto: Pexels (Rosivan Morais)
Ai vorbit vreodată cu cineva și, indiferent cât de mult ai încercat, nu te-ai înțeles cu el? Pur și simplu nu părea să înțeleagă ceea ce îi cereai sau poate că nu înțelegea tot ceea ce spuneai.Ce poți face pentru a fi pe aceeași lungime de undă cu cineva, din punct de vedere al comunicării?

1. Așteptați

Dacă persoana cu care vorbiți vă dă un răspuns nesatisfăcător - o minciună sau un răspuns confuz sau neclar - nu mai puneți întrebarea din nou. În schimb, pur și simplu concentrați-vă asupra ochilor lor și nu spuneți nimic, scrie Spectacola.

Această tehnică îl va face să se simtă puțin prins în capcană, iar el sau ea se va simți obligat(ă) să își continue gândurile.

2. Rămâi calm

Dacă cineva țipă la tine, nu face nimic, deoarece reacția ta îl poate duce la furie. Odată ce furia se disipează, probabil că se va simți vinovat pentru comportamentul său agresiv și neplăcut și își va cere scuze.

3. Rămâneți în apropiere

Dacă știi că o persoană te va critica, învinovăți sau va face comentarii despre tine, înfruntă-ți teama și încearcă să te așezi sau să stai lângă ea. Dacă sunteți aproape, acea persoană va fi mai puțin negativă cu privire la dvs. decât dacă ați fi la distanță.

4. Mestecă gumă de mestecat

Mâncatul unei mese este adesea asociat cu siguranța și sentimentul de relaxare, așa că, dacă ești îngrijorat de o întâlnire cu cineva, mestecă niște gumă. Îți va păcăli creierul să creadă că mănânci și că nu ai de ce să te alarmezi. Te vei simți mult mai încrezător.

5. Imaginează-ți că persoana pe care trebuie să o impresionezi este un bun prieten

Dacă aveți un interviu de angajare sau trebuie să dați un test important, pretindeți că intervievatorul sau supraveghetorul este un prieten apropiat. Te vei simți mai calm și vei putea răspunde mai ușor la întrebări.

6. Uită-te în ochii oamenilor după ce spui o glumă

Dacă un grup de oameni începe să râdă în același timp, toți cei din acel grup se vor uita instinctiv la persoana pe care o plac cel mai mult sau la persoana de care vor să se apropie.

Dacă vă concentrați asupra ochilor oamenilor după o comedie de aur, veți obține informații valoroase.

7. Fii mai fericit decât în mod normal atunci când întâlnești pe cineva

De fiecare dată când întâlnești pe cineva, articulează un pic mai multă fericire decât de obicei față de persoana respectivă: zâmbește sincer sau încearcă să-i spui numele cu amabilitate și căldură.

În timp, vei începe să relaționezi mult mai bine cu această persoană, iar plăcerea întâlnirii va fi sinceră.

8. Puneți o oglindă în spatele dvs. la locul de muncă

Dacă munca ta este legată de oameni, este posibil să îi încurajezi (fără ca aceștia să știe) să se comporte mai bine.

În general, oamenii încearcă întotdeauna să arate cât mai bine în oglindă și nu vor niciodată să apară în fața lor ca niște nesimțiți. Dacă există o oglindă în spatele tău, oamenii își vor vedea reflexiile, vor zâmbi și vor fi mai amabili.

9. Aplicați regula unu-doi

Dacă vreți să atrageți atenția cuiva care vă place, uitați-vă la ceva direct în spatele umerilor. Odată ce știi că ai atras atenția celeilalte persoane, privește-o rapid în ochi și zâmbește-i.

10. Controlează-ți stresul

Când suntem stresați, avem tendința de a respira mai adânc, în timp ce inima noastră bate ridicol de repede. Când se întâmplă acest lucru, încearcă să te forțezi să respiri într-un ritm mai regulat și să îți calmezi bătăile inimii. Aveți puterea de a vă relaxa imediat după ce ați ieșit din zona de stres. Citește continuarea pe Spectacola

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel