Cum să cureți rapid și eficient ouăle fierte: 2 moduri simple
Ouăle fierte se gătesc cel mai repede: ai nevoie de maximum 15 minute și icul dejun e gata. Cu toate acestea, adesea ai probleme cu curățarea lor.
Este păcat când o parte din albușul plin de proteine este aruncat împreună cu coaja. Încearcă două metode care fac sarcina de a curăța ouăle fiert cât mai ușoară posibil.
Lămâia te poate ajuta în sarcina de a curăța ouăle fierte. Taie lămâia în două și freacă ouăle înainte de a fierbe. Alternativ, poți adăuga două-trei felii de lămâie în apa în care fierbi ouăle.
Fierbe ouăle, apoi curăță-le ușor de coajă. Vei vedea că toată coaja se va desprinde mult mai ușor decât fără expunerea la acidul citric.
Dacă nu ai o lămâie la îndemână, încearcă un alt truc. De asemenea, cu acest truc vei reduce și timpul petrecut în bucătărie. Această tehnică te va ajuta să curăți ouăle în doar 20 de secunde.
Ia un recipient și umpleți-l cu apă la temperatura camerei. Pune ouăle și lasă-le 25 de minute înainte de a fierbe. Apoi pune oala pe foc și fierbe ouăle.
După aceea, trebuie să scoți ouăle din apa fierbinte și să le pui, pentru cinci minute, într-un vas cu apă rece. După aceste manipulări, scoate ouăle din apă și bate-le cu o lingură pe ambele părți. Coaja se va desprinde rapid și ușor.
BONUS. Micul dejun va fi gata în 5 minute: ai nevoie de câteva lipii și deliciul culinar e gata
Pentru ca să începi ziua plin de energie nu trebuie să sari peste micul dejun.
Diversifică-ți meniul obișnuit de la micul dejun cu această rețetă ușoară, dar atât de delicioasă.
Ingrediente:
4 lipii,
4 ouă,
130 grame de cașcaval,
1 roșie mare,
50 grame de unt,
sare și puțină apă.
Prepararea
Toarnă puțină apă într-un castron mare și înmoaie prima lipie. Se încălzește tigaia, se topește untul și se pune lipia.
Se sparge oul deasupra și se sărează. Oul spart se agită ușor cu o furculiță și se întinde pe suprafața lipiei. Adaugă cașcavalul ras. Când oul se coace și cașcavalul se topește, întoarce lipia.
Fursecuri rapide din morcovi. Cum să faci un mic dejun delicios, gata în 20 de minute
Pune două felii de roșie în mijloc. Îndoaie marginile lipiei spre centru. Lipia se rumenește pe ambele părți. Repetă procedura cu toate lipiile. Poftă bună!
BONUS. Chec cu mere, la cană. Un desert bestial, gata în câteva minute. O porție are doar 160 de calorii
Vă este poftă de ceva duce, dar nu aveți timp să stați în bucătărie? Nimic mai simplu. Puteți face un chec cu mere, cu doar 160 de calorii.
Acest desert este perfect pentru a fi savurat ca o gustare sau la micul dejun. Va fi apreciat și de adulți, și de copii. În plus, veți pregătiți un desert delicios fără să murdăriți prea multe vase.
Ingrediente:
45 ml de lapte,
30 grame de zahăr brun (poate fi înlocuit cu aceeași cantitate de zahăr alb sau cu 15 grame de stevia),
30 grame de făină,
5 grame de scorțișoară măcinată,
1 măr,
o jumătate de ou,
praf de copt.
Modul de preparare
Mărul spălat se curăță și se taie cuburi. Într-un bol se pune un ou, care se bate cu zahărul sau stevia. Cele două ingrediente se amestecă bine. Adăugați făina cernută și praful de copt și amestecați din nou.
Adăugați mărul tăiat cubulețe și scorțișoara. Se amestecă bine cu o lingură, pentru a încorpora și aceste ingrediente.
Pâinici, preparate în casă, fără cuptor: ai nevoie de apă, făină și 2 linguri de ulei
Compoziția se toarnă într-o cană, unsă cu puțin ulei și se dă, timp de câteva minute, la cuptorul cu microunde, la putere maximă. Înainte de a vă bucura de acest desert, lăsați-l să se răcească câteva minute.
Dacă doriți o variantă mai delicioasă a checului cu mere la cană, puteți adăuga câteva bucățele de ciocolată neagră. Când desertul s-a răcit, presărați-l cu puțin zahăr glazurat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News