Data publicării:

Cum să crești Chlorophytum, planta care purifică aerul din locuință

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Houseplant Hacks
Sursa Foto YouTube Houseplant Hacks

Există o modalitate de a asigura un aer mai curat în locuința voastră: cultivarea Chlorophytum, o plantă ornamentală care contracarează diferite substanțe nocive comune mediului de acasă.

Deosebit de apreciată pentru frunzele sale verzi cu dungi albe, Chlorophytum este o plantă ornamentală foarte rezistentă și ușor de cultivat, cu o particularitate care nu poate lăsa loc indiferenței: Clorophytum este una dintre cele mai eficiente plante pentru îmbunătățirea calității aerului din locuință. Să vedem cum.

Dintre soiurile cele mai răspândite trebuie menționat Clorophytum Laxum, originară din Ghana și nordul Nigeriei, de dimensiuni mici și cu frunze de un verde aprins cu dungi albe.

Un studiu realizat cu câțiva ani în urmă de Universitatea de Stat din New York a arătat că Chlorophytum este capabilă să contracareze unele substanțe nocive precum monoxidul de carbon și xilenul.

Monoxidul de carbon se răspândește în aer datorită gătirii alimentelor de fiecare dată când se folosește un aragaz normal cu gaz: Xilenul, este un amestec de compuși chimici utilizați în prelucrarea multor materiale (vopsele, cauciuc și piele...) și este o substanță foarte toxică pentru organism.

Acestea fiind spuse, Clorophytum sau Falanga, în termeni mai cunoscuți, merită cu siguranță un loc printre plante de casă cu care să amenajezi casa, nu doar pentru frumusețea lor, ci mai ales pentru efectele pozitive pe care le pot avea asupra sănătății celor care locuiesc în acei pereți casnici, potrivit OHGA.

Cultivare și îngrijire

Această plantă ornamentală iubește lumina și poate fi expusă chiar și la lumina directă a soarelui. Singura precauție pe care trebuie să o luați este protejarea ei vara când temperaturile sunt foarte ridicate (de aceea este mai bine să nu depășiți 30°C dacă este posibil).

Udare: se recomandă udarea acestei plante de 2-3 ori pe lună în sezonul rece. Pentru lunile calde de vară se recomandă a se uda de câteva ori pe săptămână. ATENȚIE la apa stagnantă, această plantă o tolerează prost.

Pământ și nutrienți: Pământul folosit pentru cultivarea plantei trebuie să fie ușor și bogat în turbă, în timp ce în ceea ce privește fertilizarea, un produs bogat în nutrienți trebuie administrat de cel puțin două ori pe lună, în timp ce toamna și iarna, o dată pe lună este mai mult decât suficient. Alegeți un îngrășământ bogat în azot pentru a încuraja dezvoltarea părților verzi.

Toaletarea: Trebuie doar să îndepărtați din când în când frunzele care se usucă, pentru a evita ca acestea să devină la rândul lor vectori pentru transmiterea boli și paraziți.

Boli și dăunători: Dacă încep să apară pete pe partea inferioară a frunzelor, ar putea fi un atac de insecte. În acest caz le poți îndepărta curățind frunzele cu un pic de vată înmuiată în alcool sau în apă cu puțin săpun neutru. Dacă, pe de altă parte, vârfurile frunzelor încep să se întunece prea mult , probabil că udarea sau fertilizarea sunt rare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel