Cum să aşezi televizorul în casă. Sfaturi pentru o vizionare optimă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Televizorul este un obiect indispensabil în orice locuință. Unii se uită doar la știri, alții la diverse emisiuni TV și documentare, sau alții la filme. În timp ce pentru unele persoane, televizorul este pornit în permanență, pentru altele este mai degrabă obiect de decor, scrie observator.tv. 

Însă, indiferent de motiv, fiecare locuință deține cel puțin un televizor, pentru a-l integra cât mai bine în decorul camerei și pentru a te asigura că nu îți distruge vederea, trebuie să știi unde și cum să amplasezi televizorul.

Dacă televizorul are diagonala mare și nu respecți distanța optimă de vizionare, te-ai putea trezi cu probleme de vedere. De aceea, trebuie întotdeauna să ții cont de distanța optimă de vizionare, atunci când alegi un televizor pentru locuința ta. În primul rând, este important să alegi un televizor cu diagonala potrivită, în funcție de dimensiunea camerei în care îți dorești să îl amplasezi. 

Cum amplasăm TV-ul în dormitor

Dacă îți dorești să amplasezi TV-ul în dormitor, cea mai bună variantă este să folosești o comodă de dormitor. Acest obiect de mobilier este perfect pentru amplasarea televizorului, întrucât poți găsi modele care variază în funcție de înălțimea și dimensiunile optime pentru spațiul tău.

Comoda TV este recomandată, întrucât îți oferă și spațiul de depozitare necesar pentru accesoriile televizorului, cum sunt telecomanda și router-ul, dar și pentru DVD-uri și Blue-ray cu filme. În plus, comoda de dormitor te ajută să ascunzi cablurile de la TV, pentru a oferi un aspect ordonat.

Poziţionarea televizorului în living - ce variante poţi alege

Atunci când îți dorești să poziționezi un televizor în living, trebuie să ții cont de un aspect important, și anume, dacă vrei ca acesta să fie în centrul atenției sau, mai degrabă, ascuns privirilor ascuns când nu este utilizat. În funcție de care dintre cele două variante le preferi, vei amplasa televizorul într-un anumit fel.

Trebuie să știi că amplasarea televizorului influențează alegerile privind restul pieselor de mobilier din living. Așadar, este important să alegi întâi locul în care vrei să poziționezi televizorul și în funcție de amplasarea acestuia, să decizi unde vei așeza celelalte obiecte de mobilier, precum canapeaua și fotoliile.

Este recomandat să amplasezi televizorul în locul cel mai întunecat din sufragerie, astfel încât să ai o vizibilitate cât mai bună a ecranului. Culorile și claritatea sunt mai bune pe ecranul televizorului atunci când nu există altă lumină în jur. Nu este recomandat să amplasezi televizorul pe peretele opus ferestrei. Dacă, totuși, din lipsă de spațiu, ești nevoit să îl amplasezi astfel, asigură-te că utilizezi draperii opace sau jaluzele și folosește-le de fiecare dată când te uiți la TV în timpul zilei.

Televizorul trebuie amplasat la nivelul ochilor. Astfel, încearcă să poziționezi TV-ul la aceeași înălțime cu ochii, în funcție de locul unde vei sta – în fotoliu sau pe canapea. Dacă nu îți dorești ca televizorul să iasă în evidență, poți să îl integrezi în decorul de pe perete.

Dacă ești în căutarea unei idei care să te ajute să îți amplasezi televizorul, poți ține cont de sfaturile de mai sus. În general, televizorul poate fi amplasat în dormitor sau living. Poți să îl poziționezi pe o comodă de dormitor, sau pe perete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel