Cum să ascuți cuțitele de bucătărie, care s-au tocit: 5 metode simple și rapide
Un cuțit tocit nu doar că îngreunează munca în bucătărie, dar poate fi și periculos. Dacă un astfel de cuțit îți alunecă din mâini, va fi întotdeauna suficient de ascuțit pentru degetele tale.
Iată cum să ascuți rapid și eficient un cuțit tocit, dacă nu ai un ascuțitor special. Trebuie să respecți doar câțiva pași.
Cea mai simplă soluție este să folosești o piatră specială pentru ascuțirea cuțitelor. Odată ce piatra a fost achiziționată, aceasta trebuie scufundată în apă înainte de utilizare. În momentul ascuțirii, cuțitul trebuie ținut sus de mâner și lama înclinată și trecută de-a lungul suprafeței pietrei.
Roșii marinate cu miere: o gustare originală de vară, care nu te va dezamăgi
Fundul unei cești sau al unei farfurii de porțelan.- Treceți rapid, de câteva ori, cuțitul peste marginea ceștii sau a farfuriei, apoi clătiții-l cu apă.
Geamul mașinii. Cuțitul poate fi ascuțit pe marginea geamului deschis automobilului. Va funcționa și marginea oricărei sticle. Este suficient să treceți cuțitul de-a lungul marginii sticlei de mai multe ori. Nu vă faceți griji, deoarece sticla nu se va zgâria.
Pilă de unghii. Așezați pila de unghii pe o suprafață tare, cu partea aspră în sus. Țineți pila de unghii cu o mână, iar cu cealaltă treceți lama cuțitului de-a lungul suprafeței pilei de unghii. Repetați de mai multe ori până când lama este suficient de ascuțită.
Un alt cuțit. Poți ascuți un cuțit tocit de lama altui cuțit de lucru de aceeași dimensiune. Metoda în cauză, însă, ar putea dura mult timp.
Știai că își poți ascuți cuțitele de bucătărie cu ajutorul unei curele? Ei bine, oricât de absurd pare, o cureaua de piele este un instrument ideal. Freacă lama cuțitului de interiorul curelei până când va fi ascuțită.
BONUS. Zonele din bucătărie, adesea ratate în timpul curățeniei, acumulează grăsime și murdărie: iată care sunt acestea
În bucătărie, cel mai des este ștearsă și curățată suprafața de lucru, în timp ce alte zone, unde se adună praf și murdărie, scapă, adesea, atenției noastre.
Prin urmare, bacteriile din acele zone pot ajunge pe alimente și în vase. Aflați care sunt zonele din bucătărie care, de asemenea, necesită, o curățare regulată.
Printre cele mai frecvente locuri din bucătărie, care sunt, de obicei, uitate în timpul curățeniei, sunt rafurile și dulapurile.
Praful și grăsimea din timpul preparării bucatelor se acumulează în aceste zone și pot provoca mirosuri neplăcute, așa că trebuie curățate de mai multe ori pe an.
Pentru asta puneți într-o găleată apă caldă, săpun lichid și o picătură de oțet alb. Înmuiați o cârpă în acest amestec și ștergeți dulapurile și rafturile. Veți îndepărta cu ușurință grăsimea, murdăria și praful datorită puterii de curățare a microfibrei și a apei cu oțet.
O altă zonă din bucătărie, adesea uitată, este cuptorul, în special interiorul acestuia, unde se adună grăsimea arsă.
Când curățați cuptorul folosiți o cârpă de microfibră, pentru a nu zgâria suprafața și, în același timp, să reușiți să pătrundeți chiar și în locurile greu accesibile.
Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața
Alte zone din bucătărie, uitate în timpul curățeniei, sunt locurile de sub mobilier, pereții și tavanele, unde se adună praful cu uneori, se formează și pânze de păianjen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News