Data actualizării:
Data publicării:

Cum să alegi o locuință a cărei valoare crește în timp. Expert în imobiliare: Cel mai important criteriu este locația

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol cum să alegi o locuință a cărei valoare crește. 

Achiziționarea unei locuințe ar trebui să fie o decizie strategică, cu beneficii pe termen lung, recomandă experții în domeniul imobiliar, iar asta pentru că apartamentele sau casele își pot dubla valoarea în timp. Cum? Expertul în imobiliare Alex Printz a explicat care sunt principalele criterii după care trebuie să ne ghidăm atunci când ne hotărâm să investim în achiziționarea unei case sau a unui apartament.

"Cel mai important criteriu imobiliar este locația. Când mă refer la locație nu mă refer la o locație ultracentrală, ci la o locație foarte bine deservită din punct de vedere logistic. Logistic, adică să existe mijloace de transport în comun în proximitate, să existe infrastructură pentru școli și parcuri etc. Toate aceste aspecte ridică prețul unei proprietăți.

Mai departe de acest aspect, consider că unul dintre atuurile importante ale proprietarilor cu un bun venit investițional este poziționarea acestuia, la etaje, cu vedere bună. Atenție, investițiile cresc dacă etajul la care achiziționăm acel imobil este un etaj intermediar, cu o vedere bună, către un parc, spre spatele clădirii, nu blocat cu vedere către un alt imobil.

Când este bine să cumpărăm un apartament la un etaj superior

La etajele superioare sunt investiții bune atunci când vorbim de penthouse-uri, dar în momentul în care vorbim de etajul 10 într-un bloc din 1957, ăla nu e penthouse. Nu este o investiție bună pentru că întotdeauna blocurile vechi, etaje superioare, prețul acelor apartamente cu timpul scad pentru că sunt vechi, cu risc. Dar etajele superioare sunt o investiție excelentă dacă vă permiteți să achiziționați un apartament penthouse, bineînțeles.

Pot să vă spun că un venit bun investițional este recuperarea investiției cam în 14 ani. O recuperare a investiției în 14 ani înseamnă blocarea banilor pe un termen destul de lung, dar termenul este oricum mult mai bun decât cel pe care îl avem în momentul în care punem banii în bancă.

Importanța finisajelor

Și finisajele sunt importante. Finisajele mențin prețul, nu neapărat că ridică prețul. În general, apartamentele luate pentru investiție sunt apartamente care sunt luate la alb sau la gri, astfel încât cel care dorește să investească să vină el cu propriul aport.

Dacă aceste apartamente sunt cumpărate gate puse la punct, le recomand să fie foarte atenți pentru că ochiul nu poate percepe foarte bine calitatea materialelor. Poate fi foarte ușor să vezi o faianță și să consideri că este foarte scumpă, dar de fapt să fie o faianță de proastă calitate.

De ce să apelezi la un designer

Așadar, dacă e să investiți, luați un apartament la alb sau la gri, în așa fel încât voi să fiți cei care să vă puneți amprenta asupra lui. Puteți apela și la un designer, pentru designerii în primul rând în România nu sunt scumpi și în al doilea rând, poate aduce un plus de valoare fantastic la valoarea de închiriere ulterioară a acelui apartamentului.

Putem vorbi chiar de o recuperare a investiții de mai puțin de 14 ani, poate chiar 10 ani. Recuperarea investiției în 10 ani este fantastică", a explicat Alex Printz la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel