Cum să adormi rapid atunci când nu ai somn. 3 trucuri care te vor salva la orice oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum să adormi rapid atunci când nu ai somn. 3 trucuri care te vor salva la orice oră / Foto: Pixabay, de Wokandapix
Cum să adormi rapid atunci când nu ai somn. 3 trucuri care te vor salva la orice oră / Foto: Pixabay, de Wokandapix
În articol găsești trei metode eficiente care te vor ajuta să adormi rapid.

Se întâmplă uneori să mai ai doar câteva ore până când deșteptătorul tău va suna să te trezești, dar tu nici măcar nu ai adormit încă. În plus, șansele să dormi suficient devin din ce în ce mai iluzorii cu fiecare minut. Ce poți face în acest caz? Mai jos ai trei metode de a adormi atunci când nu ai somn.

Să adormi într-un minut sau chiar cinci, dacă nu ai chef să dormi, este imposibil. Chiar și știința este neputincioasă aici. Cu toate acestea, există încă modalități de a face față circumstanțelor care vă împiedică să adormiți, scrie sport-express.ru.

Trei metode pe care le poți folosi atunci când nu ai somn

1. Promite-ți că te vei întoarce la gândurile pe care le ai mâine.  De multe ori nu putem adormi pentru că ne gândim la tot felul de chestii. Nu trebuie să o faceți neapărat noaptea, lăsați acele gânduri pentru dimineață. Cu cât veți scăpa mai repede de gândurile care vă macină cu atât mai repede veți adormi. 

2. Începe să rezolvați probleme aritmetice. De exemplu, scade 13 din 1000, obții 987, apoi scade încă o dată 13, și încă o dată... Concluzia este că exercițiul intelectual întrerupe gândurile inutile. Este puțin probabil să poți să te mai gândești la altceva în timp ce faci calcule în minte.

3. Nu mai încerca să dormi. Da, sună ciudat, dar cu cât mai mult te gândești la faptul că trebuie să adormi, cu atât mai greu o faci, de fapt. Dacă cele două sfaturi anterioare nu au ajutat, nu trebuie să continuați să suferiți și să vă tot mișcați nervoși în pat până când este timpul să vă treziți. Este mai bine să te relaxezi. Încearcă să mergi într-o altă cameră, să aprinzi o lumină slabă, o lampă de masă sau ceva similar și începe să faci lucruri de rutină și plictisitoare. De exemplu, citește o carte, fă un puzzle, fă niște treburi casnice care nu necesită multă activitate fizică și așteaptă pasiv să apară somnolența. Până atunci, nu te întoarce în pat.

Ce să faci în timpul zilei pentru a adormi mai ușor seara


Nu trebuie să recurgeți la trucuri speciale dacă vă îngrijiți de somn în avans. Iată ce poți face în cursul zilei ca să fii sigur că seara vei dormi bine:

1. Trezește-te la ora obișnuită, chiar dacă nu ai dormit foarte mult timp. Este mai bine să te simți somnoros într-o zi și să adormi profund seara decât să dormi până târziu, să dezechilibrezi din urmă regimul și să câștigi insomnie.

2. Stabilește limitele clare ale zilei de lucru. În niciun caz să nu lucrezi, de exemplu, ultimele trei ore înainte de a merge la culcare, iar în ultimele două - să nu faci nimic important.  Acordă-ți timp pentru a trece de la modul de activitate la modul de odihnă.

3. Evită cofeina cu opt ore înainte de culcare. Ei bine, sau cel puțin pentru o perioadă de timp cât mai apropiată de această valoare.

4. Nu uita de activitatea fizică. Oboseala sănătoasă nu a împiedicat niciodată pe nimeni să adoarmă.

5. Nu mânca în exces înainte de culcare. Acest lucru te va face nu doar să adormi mai greu, ci și să te odihnești mai puțin în timpul unei nopți de odihnă.

6. Nu bea alcool cu ​​trei ore înainte de culcare. Alcoolul te poate ajuta să adormi, dar îți face somnul mai superficial și, prin urmare, de o calitate mai proastă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel