Cum s-ar putea opri îmbătrânirea. Dan Oros: Un singur sfat legat de nutriție. E cel mai rău lucru pentru corp. Alimentul cu care ar trebui să începem orice masă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
 Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei
Dan Oros lucrează la Google și Youtube România. Printre preocuparile lui se numără și cum putem opri îmbătrânirea. Sau măcar să încercăm.

„Multe lucruri vin și din religie, chiar dacă nu erau demonstrate atunci. De ce spuneau ca în anumite zile să nu mănânci carne? Deoarece carnea pune foarte mare presiune pe corpul tău. Sau trebuie să ții post în anumite zile. Aceste lucruri au ajuns cumva să fie demonstrate de știință pentru că, de fapt, corpul nostru nu este obișnuit să consume atât de multă mâncare”, a zis Dan Oros, unul dintre liderii Google România.

„Eu țin post intermitent, adică nu mănânc 16 ore, iar în fereastra de 8 ore mănânc. Este lejer. Mai sunt câteva idei privind combinarea alimentelor în sensul în care vrem să ne controlăm nivelul glicemiei. Dacă este un singur sfat legat de nutriție este nu consumăm deserturi pe stomacul gol. Este cel mai rău lucru pentru corp”, a mai spus Dan Oros.

Dan Oros a spus că mănâncă și carne, cam o dată la două zile. El a subliniat că ar fi bine să avem carne din surse de calitate, cât mai sigure.

„Carnea îmbătrânește corpul mai repede. Dacă mănânci multă carne și o faci foarte des, indiferent de calitatea cărnii, îmbătrânești mai repede. Eu mănânc carne o dată la două zile, dar nu sunt foarte strict cu acest subiect”, a mai zis Dan Oros în cadrul podcastului „Fain și simplu” al lui Mihai Morar.

„Cel mai interesant lucru este ordinea în care ar trebui să mănânci. Prima dată ar trebui să mănânci verdețuri, tot ce înseamnă salată. Apoi vine partea de proteine și grăsimi, iar la final, carbohidrații, inclusiv desertul la final”, a mai spus Dan Oros.

Dan Oros are 33 de ani, dar vârsta organismului său este de 20 de ani.

VEZI ȘI: Pesticide: A fost făcut clasamentul cu cele mai contaminate fructe și legume - https://www.dcnews.ro/pesticide-a-fost-facut-clasamentul-cu-cele-mai-contaminate-fructe-si-legume_910249.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel