Cum recunoști conturile false pe rețelele sociale
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată câteva indicii după care poți recunoaște un cont fals de Instagram, TikTok sau Facebook!

Recunoașterea conturilor false pe social media poate fi dificilă, dar există câteva indicii și tehnici pe care le poți utiliza pentru a le identifica, potrivit komando.com:

Profil și informații personale

Poza de profil poate fi una generică sau preluată de pe internet. Numele pot fi ciudate sau conține caractere speciale și numere mari de conturi urmărite sau urmăritori pot indica un cont fals.

Activitatea și interacțiunea

Puține postări și activitate redusă. Conturile false pot avea puține postări și un nivel scăzut de interacțiune cu alte conturi. Lipsa comentariilor autentice este, de asemenea, un semnal. Conturile false au adesea comentarii generice, spam sau deloc.

Distribuția urmăririlor

Conturile false pot urmări mulți utilizatori, dar au puțini urmăritori.

Link-uri și conținut partajat

Conturile false pot partaja link-uri către site-uri necunoscute, spam sau phishing. Conturile false pot partaja conținut în exces într-un timp scurt pentru a obține mai mulți urmăritori.

Conținut slab sau generic

Conținutul postat poate fi de calitate slabă, cu imagini de proastă calitate sau preluate de pe alte site-uri.

Verificare înainte de a urmări sau a interacționa

Verifică dacă utilizatorul este verificat de platformă. Totuși, un cont verificat nu înseamnă întotdeauna că este autentic. Verifică profilul și căută informații despre persoana respectivă în afara rețelei sociale pentru a confirma autenticitatea.

Mesaje private ciudate

Dacă primești mesaje ciudate, spam sau cereri de informații personale de la conturi necunoscute, este posibil să fie conturi false.

Caută duplicarea de conținut!

Verifică dacă ce vezi postat pe platformele suspecte este identic cu cel de pe alte conturi.

Este important să fii precaut și să nu furnizezi informații personale sau să interacționezi cu conturile pe care le suspectezi că ar putea fi false. Dacă ai dubii, este întotdeauna bine să raportezi contul platformei respective pentru investigație suplimentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel