Cum putem folosi lămâile pentru îngrijirea personală: șapte trucuri cu adevărat geniale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum putem folosi lămâile pentru îngrijirea personală -  șapte trucuri cu adevărat geniale. Sursa - Pexels
Cum putem folosi lămâile pentru îngrijirea personală - șapte trucuri cu adevărat geniale. Sursa - Pexels
Beneficiile lămâii asupra sănătății noastre sunt multiple: de la tratarea infecțiilor și a răcelilor, până la tratarea indigestiei și a probleme dentare. Aceste beneficii se datorează elementelor de nutritive conținute în acest fruct citric: precum vitaminele C, B6, A, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc și multe altele.  

În acest articol vom prezenta diferite utilizări ale lămâii, care este prezentă mereu în bucătăriile noastre.

Lămâia elimină punctele negre: Masează-ți fața cu o lămâie și lasă-o să zece minute. Este important să nu te expui la soare în timp ce fața este acoperită de sucul de lămâie. După ce vă clătiți bine fața, veți observa și că pielea va fi mai fină.

Pune un burete în frigider: un truc simplu care te va surprinde. Rezultatul este simplu și genial

Hidratează buzele.  Este la fel de simplu: tăiați o lămâie, înmuiați degetul în sucul ei și frecați-l bine buze înainte de a merge la culcare.

Îngrijește pielea -   Utilizați sucul de lămâie, proaspăt stors, ca și cremă hidratantă. Aplicați-l cu ajutorul unui tampon de bumbac pe piele. În mod ideal, acest lucru ar trebui făcut seara, înainte de culcare – dar dacă preferați să o faceți în timpul zilei, amintiți-vă să nu vă expuneți la lumina soarelui!

Pune sare în șampon. Motivul uimitor pentru care toată lumea trebuie să facă acest lucru

Redă strălucire părului - Aceasta este una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate utilizări alternative ale lămâii. Pentru a da părului mai multă strălucire și pentru a-l deschide la culoare, aplicați pe păr suc proaspăt de lămâie și ieșiți la soare. Dacă doriți să mențineți și să îmbunătățiți rezultatul, este necesar să repetați procedura o dată pe săptămână.

Tort senzațional de bun: fără ouă, fără lapte și fără unt. Nici de cuptor nu ai nevoie. Notează rețeta  

Îngrijește unghiile -  Pregătiți un amestec de suc proaspăt de lămâie și două linguri de ulei de măsline. Aplica amestecul pe unghii, lasă-l să se acționeze jumătate de oră. Vei rămâne uimit de rezultat.

Elimină impuritățile - Sucul proaspăt de lămâie poate fi folosit și împotriva impurităților pielii. Aplicați-l pe zona afectată și lăsați-l să acționeze aproximativ 15 minute înainte de a-l îndepărta cu apă rece. Nu expuneți pielea unsă cu suc de lămâie la soare!

Curăță încălțămintea albă cu aceste ingrediente secrete: va arăta ca nouă în câțiva pași

Deodorant natural -  Lămâia elimină mirosurile neplăcute, chiar și pe cele ale corpului nostru. Pentru asta, amestecați puțin suc de lămâie cu puțină miere și masați ușor zona axilelor timp de câteva minute, apoi clătiți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel